Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι είναι δυνατή η συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί μία λύση
Την ισχυρή πεποίθησή του ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ολοκληρώσει μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα του Brexit εξέφρασε σήμερα (8/9) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Εσθνία, στα πλαίσια της συνάντησής του με τους ομολόγους του στην ΕΕ.
Ειδικότερα, ο Johnson κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, και ιδιαιτέρως του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
«Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συνεργαστούμε για να βρούμε μία λύση για αυτό το θέμα, δεν είναι πέρα από την ανθρώπινη λογική», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του γάλλου ΥΠΕΞ.
Χθες (7/9) ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την Ιρλανδία ως «είδος δοκιμαστικής περίπτωσης» για τις τελωνειακές της σχέσης με την υπόλοιπη ΕΕ.
Το ζήτημα των συνόρων αποτελεί ένα από τα τρία βασικά ζητήματα που τίθενται υπό συζήτηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Brexit, με τα άλλα δύο να είναι τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ο οικονομικός διακανονισμός.
Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει «ικανοποιητική πρόοδος» και στα τρία ζητήματα προτού οι συνομιλίες μπορέσουν να προχωρήσουν στο ζήτημα των μελλοντικών εμπορικών συμφωνιών, με το Λονδίνο να πιστεύει ότι οι δύο φάσεις των συζητήσεων συνδέονται μεταξύ τους, ζητώντας παράλληλα περισσότερη ευελιξία.
Μάλιστα ο Johnson επαναδιατύπωσε τη στάση αυτή, λέγονται ότι η ρήτρα εξόδου από το άρθρο 50 αναφέρει πως οι συνομιλίες για την έξοδο πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο των μελλοντικών δεσμών και «αυτό είναι που θα κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης