Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από τις αρχές του 2018 η κάθοδος Vodafone - Wind στην συνδρομητική τηλεόραση

tags :
Από τις αρχές του 2018 η κάθοδος Vodafone - Wind στην συνδρομητική τηλεόραση
Στόχος των δύο πλευρών είναι το περιεχόμενο της πλατφόρμας τους να είναι ανταγωνιστικό σε αυτό των OTE και Forthnet (Nova)
Από τις αρχές του 2018 θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η από κοινού είσοδο των Vodafone - Wind στην συνδρομητική τηλεόραση οι οποίες ήδη συνεργάζονται μέσω της κοινής τους εταιρείας Victus κυρίως σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 2ης και 3ης γενιάς.
Στόχος των δύο πλευρών είναι το περιεχόμενο της πλατφόρμας τους να είναι ανταγωνιστικό σε αυτό των OTE και Forthnet (Nova).
Η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην χώρα μας λόγω των σημαντικών περικοπών που έχουν κάνει τα κανάλια στο πρόγραμμα και στις παραγωγές τους με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης να έχει εκτοξευθεί από το 11% στο 24%.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών Cosmote TV μειώθηκε κατά χίλιους διαμορφώθηκε σε 503.800.
Η μείωση, αν και μικρή, αποδόθηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ αφενός στην ωρίμανση της αγοράς, αφετέρου στην υψηλή φορολογία που επιβλήθηκε, ως μνημονιακή υποχρέωση από το καλοκαίρι του 2016 και μετά. Συνολικά, μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2017 σημειώθηκε κάμψη συνδρομητών τηλεόρασης κατά 1,6% και η αγορά ευελπιστεί ότι η υποχώρηση δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω
Σήμερα οι πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα εκτιμώνται σε περίπου 950.000, και αντιστοιχούν σε διείσδυση 24% των νοικοκυριών της χώρας, ποσοστό που είναι σημαντικά χαμηλότερο του μέσου όρου στην Ε.Ε. (37%) και πολύ χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό Βορρά.
Από τους δύο παραπάνω παίκτες που ετοιμάζονται να μπουν στην συνδρομητική τηλεόραση, μόνο η Vodafone έχει παρουσία από το 2014 στις τηλεοπτικές υπηρεσίες με την απόκτηση της HOLTVTV, ωστόσο το μερίδιό της είναι πολύ μικρό και η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά στα πακέτα τηλεπικοινωνιών.
Το Vodafone TV διαθέτει σήμερα 54 κανάλια -13 ειδησεογραφικά, 11 κανάλια ντοκιμαντέρ, 5 παιδικά μεταγλωττισμένα στα Ελληνικά, 6 αφιερωμένα στα σπορ, 9 lifestyle, 5 μουσικά, 3 ενηλίκων και τα ψυχαγωγικά Fox και Fox Life-, ενώ ο κατάλογος του on demand περιεχομένου μέσω του Vodafone Video Club περιλαμβάνει περισσότερους από 10.000 τίτλους τηλεοπτικών σειρών, παιδικών και ταινιών.

Σταματά τη συνεργασία του ΟΤΕ  με το Discovery

Δεν αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τo Discovery o OTE. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία με απτοέλεσμα από τα τέλη του μήνα να κατέβουν από την τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ τα Discovery HD Showcase, Discovery Channel, Discovery Science HD, IDX HD, Animal Planet HD, Eurosport 1HD, Eurosport 2 και  TLC.
Ωστόσο νέα κανάλια θα προστεθούν στο μενού της συνδρομητικη΄ς τηλεόρασης του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης