Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους θα συνεχιστεί το ράλι στις διεθνείς αγορές

Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους θα συνεχιστεί το ράλι στις διεθνείς αγορές
Κίνα, έκρηξη στις τιμές εμπορευμάτων και αναζήτηση υψηλών αποδόσεων οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η ανοδική πορεία των αγορών
Η διάθεση ανάληψης ρίσκου επιστρέφει και όλα δείχνουν ότι θα μείνει με δεδομένο ότι υποχωρεί η ανησυχία για τον τυφώνα Irma και τη Β. Κορέα.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι λόγοι.
Υπάρχουν ακόμη τρεις.
Πρώτον τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα από την Κίνα.
Δεύτερον το ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργεί η χαλαρή νομισματική πολιτική και τρίτον η ανάγκη των επενδυτών να βρουν υψηλότερες αποδόσεις.



Οι ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, ενώ οι δείκτες S&P 500 και MSCI World Index βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα (12/9).
«Υπάρχει σταθερή ανάπτυξη και ορισμένες από τις πιο χαλαρές χρηματοοικονομικές συνθήκες στην ιστορία», τονίζει ο Andrew Sheets, κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley.



 Οι τιμές παραγωγού στην Κίνα ενισχύθηκαν 6,3% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, κάτι που ενίσχυσε την εκτίμηση ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου θα μπορέσει να εξάγει και… ανάπτυξη.



Ήδη τα νομίσματα ορισμένων αναδυόμενων αγορών αλλά και οι τιμές των εμπορευμάτων κατέγραψαν ράλι τον Αύγουστο, χάρη στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει ενίσχυση της κινεζικής ζήτησης.
Την ίδια ώρα οι τιμές των εμπορευμάτων εκρήγνυται –χαλκός και πετρέλαιο βρίσκονται 20% υψηλότερα από τα χαμηλά που άγγιξαν στο β’ τρίμηνο του έτους, ενώ το σιδηρομετάλλευμα έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο- κάτι το οποίο, κατά τους αναλυτές της JPMorgan Chase υποδεικνύει ότι το ράλι στις αγορές έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.
«Η ενίσχυση στις τιμές των εμπορευμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο την εκτίμηση ότι τα εταιρικά μεγέθη γ’ τριμήνου θα είναι ανοδικά», τονίσει ο Mislav Matejka, αναλυτής της JPMorgan Chase.
Την ίδια ώρα το δολάριο υποχωρεί, ενώ το ίδιο ισχύει και με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στους διαχειριστές κεφαλαίων να «ρίξουν» κεφάλαια σε περισσότερο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις όπως οι μετοχές ή τα εμπορεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης