Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs παρουσιάζει σχέδιο αύξησης εσόδων ύψους 5 δισ. δολαρίων εν μέσω δυσφορίας των επενδυτών

tags :
Η Goldman Sachs παρουσιάζει σχέδιο αύξησης εσόδων ύψους 5 δισ. δολαρίων εν μέσω δυσφορίας των επενδυτών
Η Goldman προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τους πελάτες των hedge fundsκαι να ενθαρρύνει τους τραπεζίτες και τους εμπόρους να συνεργαστούν, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους με το τμήμα διαπραγμάτευσης
Η Goldman Sachs παρουσίασε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, ένα σχέδιο ανάπτυξης που μπορεί να αποφέρει έσοδα ύψους 5 δισ. δολαρίων ετησίως, καθώς η τράπεζα επιδιώκει να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά από δύο τρίμηνα στη σειρά με άσχημα αποτελέσματα.
Η πρωτοβουλία, η οποία δεν εξαρτάται από τη γενική βελτίωση του περιβάλλοντος της αγοράς, μπορεί να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια και μπορεί να αποφέρει κέρδη προ φόρων έως και 2,5 δισ. δολάρια, δήλωσε ο πρόεδρος της Goldman Harvey Schwartz κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στη Νέα Υόρκη.
Το επενδυτικό σχέδιο δείχνει μια αξιοσημείωτη στροφή, για μία τράπεζα που ιστορικά δίνει στους μετόχους της λίγες πληροφορίες για το πώς δημιουργεί τα κέρδη της.
"Αυτά είναι πράγματα που γενικά θα μπορούσαν να σας δώσουν μια αίσθηση του τι συμβαίνει στην Goldman Sachs", δήλωσε ο Schwartz.
Ο Schwartz αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων ανάπτυξης στο σταθερό εισόδημα, το οποίο κατά τη διάρκεια του β΄ 3μήνου 2017 παρουσίασε μείωση κατά 40% στα έσοδα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συνεργασία περισσότερων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και τραπεζών με την Goldman Sachs, επέκταση των συναλλαγών με εταιρικούς πελάτες, ιδίως σε εμπορεύματα και νομίσματα, ο δανεισμός περισσότερων πελατών και η πρόσληψη περισσότερων νέων ταλέντων στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Τα σχέδια αυτά θα μπορούσαν να προσθέσουν ετήσια έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Goldman, δήλωσε ο Schwartz.
Η Goldman είπε προηγουμένως ότι προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τους πελάτες των hedge funds και να ενθαρρύνει τους τραπεζίτες και τους εμπόρους να συνεργαστούν, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους με το τμήμα διαπραγμάτευσης.
Η Goldman επικεντρώνεται επίσης στην αύξηση του δανειακού της χαρτοφυλακίου σε όλη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας καταναλωτικών δανείων και καταθέσεων, των εταιρικών πελατών της και των πελατών της για ιδιωτική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Ορισμένοι αναλυτές εξέφρασαν ανησυχίες αν η Goldman θα είναι σε θέση να εκτελέσει αυτά τα σχέδια.
"Η στρατηγική ανάπτυξης της Goldman επικεντρώνεται στη διείσδυση νέων αγορών ή τομέων πελατών εκτός των παραδοσιακών πλεονεκτημάτων της εταιρείας, επομένως είμαστε κάπως σκεπτικοί όσον αφορά την ικανότητα της διοίκησης να επιτύχει αυτούς τους στόχους εσόδων", ανέφερε αναλυτής της KBW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης