Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +0,4% αυξήθηκε η απασχόληση, σε τριμηνιαία βάση, το β΄ 3μηνο 2017

Ευρωζώνη: Κατά +0,4% αυξήθηκε η απασχόληση, σε τριμηνιαία βάση, το β΄ 3μηνο 2017
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η απασχόληση κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,6%
Αύξηση κατά +0,4% κατέγραψε η απασχόληση στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της Eurostat, διατηρώντας στη σταθερά ανοδική τάση που σημειώνεται στον εργασιακό τομέα το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση εντός της ζώνης του ευρώ κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,6% ποσοστό αμετάβλητο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απασχόληση ενισχύθηκε επίσης κατά +0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,5%.
Σύμφωνα με τη Eurostat, ο συνολικό αριθμός εργαζομένων στην ΕΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ανέρχεται στα 235,4 εκατ. άτομα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Ευρωζώνη ανέρχεται στα 155,6 εκατ. άτομα.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Μάλτα (+1%) και Ισπανία (+0,9%) ενώ αντιθέτως τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν σε Κροατία (-0,8%) και Λετονία (-0,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης