Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Το θέμα δεν είναι εάν θα υπάρξει διόρθωση στην αγορά αλλά πότε

Societe Generale: Το θέμα δεν είναι εάν θα υπάρξει διόρθωση στην αγορά αλλά πότε
Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων τους από την αγορά 
Αν και δεν εκτιμά ότι στον ορίζονται φαίνεται μια bear αγορά, η Societe Generale προειδοποιεί τους επενδυτές ότι το σημερινό περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση των αγορών, ειδικά στις μετοχές που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.
«Μπαίνουμε σε ένα επικίνδυνο καθεστώς μεταβλητότητας» επισημαίνουν οι αναλυτές της Societe Generale και προσθέτουν «για τις περισσότερες κατηγορίες asset το τρέχον επίπεδο χαμηλής μεταβλητότητας είναι κοντά στο τέλος του.
Η μεταβλητότητα έχει μια στάση αναστροφής».

Screen Shot 2017 09 12 at 2.55.22 PM

Ειδικά για το χρηματιστήριο, η Societe Generale διαπιστώνει ότι όταν η μεταβλητότητα ήταν στο παρελθόν στο σημερινό της επίπεδο, αυξήθηκε κατά 3 μονάδες κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Η τράπεζα σημειώνει ότι, ενώ οι διακυμάνσεις στις τιμές των κρατικών ομολόγων είναι υποτονικές, οι επιδόσεις τους ωχριούν σε σχέση με το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στις μετοχές.
Την ίδια στιγμή, όμως οι αναλυτές της τράπεζας υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι απλώς να ανακατανεμηθούν τα κεφάλαια για να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι αναπόφευκτες αναταράξεις στην αγορά.
Η τράπεζα συνιστά την εξισορρόπηση των χαρτοφυλακίων μακριά από στάθμιση έναντι των μετοχών, ιδίως των αμερικανικών.
Αναφέρει επίσης ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων τους από την αγορά, προκειμένου να κρατήσουν κάποια μετρητά ως απόθεμα.
Για τη Societe Generale δεν τίθεται θέμα για το εάν θα υπάρξει σοκ στην αγορά αλλά το πότε.

Screen Shot 2017 09 12 at 3.34.09 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης