Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump επαναφέρει την ιδέα της αύξησης της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανούς

Ο Trump επαναφέρει την ιδέα της αύξησης της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανούς
Η ιδέα της αύξησης των φόρων στους πλούσιους μέχρι στιγμής δεν έγινε αρεστή από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Trump
Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επανέφερε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, την ιδέα της αύξησης των φόρων στους πλούσιους Αμερικανούς, ως μέρος της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης.
"Νομίζω ότι οι πλούσιοι θα βρεθούν εκεί που βρίσκονται και τώρα", δήλωσε ο Trump σε μια διμερή συνάντηση με τους νομοθέτες, όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σχετικά με τους φορολογικούς συντελεστές για τους πλούσιους.
"Εάν πρέπει να πάνε ψηλότερα, θα πάνε ψηλότερα (οι συντελεστές)", πρόσθεσε.
Στο παρελθόν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump, δήλωσαν ότι ο φορολογικός συντελεστής για άτομα με υψηλότερο εισόδημα θα μειωνόταν, όμως θα αντισταθμιζόταν με την εξάλειψη των εκπτώσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ότι η φορολογική επιβάρυνση για τους πλούσιους Αμερικανούς δεν θα μειωνόταν στο πλαίσιο του φορολογικού σχεδίου του Trump, κάτι που θεωρήθηκε ως "κανόνας Mnuchin".
Αλλά η ιδέα της αύξησης των φόρων στους πλούσιους, που αναδύθηκε από τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Steve Bannon, μέχρι στιγμής δεν έγινε αρεστή από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Trump.
Ο Trump είπε πως είναι μία επιλογή, επειδή ο στόχος της φορολογικής μεταρρύθμισης ήταν να βοηθήσει τους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
"Οι πλούσιοι δεν θα κερδίσουν καθόλου από αυτό το νομοσχέδιο", δήλωσε ο Trump.
"Ψάχνουμε μεταρρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη και ψάχνουμε για δουλειές - οι θέσεις εργασίας είναι η ίδια η οικονομία.
Γι 'αυτό κοιτάζουμε τη μεσαία τάξη και ψάχνουμε νέες θέσεις εργασίας".
Ο Kevin Brady, ο οποίος επιβλέπει τη σύνταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, δήλωσε ότι θα εκδοθεί λεπτομερής περίγραμμα στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο πρόεδρος του Σώματος, Paul Ryan, δήλωσε ότι ο στόχος είναι η φορολογική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του 2017.
Ο Trump προετοιμάζεται επίσης να ξεκινήσει μια περιοδεία σε 13 πολιτείες για να κερδίσει την υποστήριξη του κοινού για το φορολογικό νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης