Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική πλευρά είναι επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Akinci

Η τουρκική πλευρά είναι επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Akinci
Είναι αδύνατον να περιμένει κανείς κάποια εξέλιξη ενώ συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στην ελληνοκυπριακή πλευρά
Η τουρκική πλευρά δεν θα εγκαταλείψει την - επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού - πολιτική της, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης M. Akinci, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχει πρόθεση να μπει ξανά σε μια διαδικασία ανοικτού τέλους, ή υπό τους όρους που διεξαγόταν μέχρι την αποτυχία στο Κραν Μοντανά.
Ανέφερε επίσης, ότι είναι αδύνατον να περιμένει κανείς κάποια εξέλιξη ενώ συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στην ελληνοκυπριακή πλευρά και ότι υπό το φως του αποτελέσματος των εκλογών πρέπει να γίνει και πάλι αξιολόγηση.
Μιλώντας σε συνέδριο για το Κυπριακό στην Κωνσταντινούπολη, ο Akinci είπε ότι τις απόψεις αυτές θα τις μοιραστεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ σε συνάντηση που θα έχει μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.
Ο Akinci, υποστήριξε επίσης ότι δεν υπήρξε κατάληξη σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, λόγω της απροθυμίας της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας να αποδεχθεί λύση που θα βασίζεται στο διαμοιρασμό της εξουσίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Akinci ανέφερε ότι είναι καλά γνωστή η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνομιλίες οποιαδήποτε στιγμή, νοουμένου ότι θα γίνουν στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης