Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σέβομαι τη Yellen, η αγορά τα πηγαίνει πολύ καλά - Θα επιμείνουμε στην ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα

Trump: Σέβομαι τη Yellen, η αγορά τα πηγαίνει πολύ καλά - Θα επιμείνουμε στην ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα
Η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι ουδέτερη από την άποψη των εσόδων, εάν ληφθεί υπόψη η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ 
Τον σεβασμό του στην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, εξέφρασε σήμερα (14/9/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προσθέτοντας ότι η χρηματιστηριακή αγορά τα πηγαίνει πολύ καλά.
Ο Trump ανέφερε πάντως ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη σχετικά με το εάν θα διατηρήσει τη Yellen στο «τιμόνι» της Fed.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους για διάφορα ζητήματα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα επιμείνει στην ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα της χώρας στο πλαίσιο της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
«Δεν μπορούν να εμποδίσουν το τείχος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι ουδέτερη από την άποψη των εσόδων, εάν ληφθεί υπόψη η οικονομική ανάπτυξη.
Ο Trump δήλωσε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, ενώ δήλωσε απλά ότι έχει «εμπιστοσύνη» στον Gary Cohn, σε μια έμμεση ένδειξη της «κόντρας» του με τον ανώτατο οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη ότι οι τυφώνες Irma και Harvey δεν έχουν αλλάξει την άποψή του για την κλιματική αλλαγή, ενώ ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να διαπιστώσει τον βαθμό της ζημιάς.
Ο Trump ανέφερε επίσης ότι το Ιράν παραβιάζει το «πνεύμα» της πυρηνικής συμφωνίας και ότι «δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτό που κάνουν».
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε παράλληλα ότι θα επισκεφθεί την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης