Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετοχή της Nvidia φτάνει σε ιστορικό υψηλό, οδηγούμενη από την κυριαρχία της στην τεχνητή νοημοσύνη

Η μετοχή της Nvidia φτάνει σε ιστορικό υψηλό, οδηγούμενη από την κυριαρχία της στην τεχνητή νοημοσύνη
 Intel και η AMD είναι οι ισχυρότεροι ανταγωνιστές της Nvidia, αλλά η τεχνολογία τους βρίσκεται πίσω από αυτής της Nvidia
Η μετοχή της Nvidia χτύπησε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, αφού άλλη μία τράπεζα της Wall Street, επισήμανε το τεράστιο προβάδισμα της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).
Η AI είναι ο πιο εξελίσσιμος κλάδος της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή, και η Nvidia συντρίβει τον ανταγωνισμό της.
Την περασμένη εβδομάδα, αναλυτής της Evercore, δήλωσε ότι οι επενδυτές δεν έχουν εκτιμήσει τις δυνατότητες της Nvidia σε σχέση με την AI και αναλυτής της Bank of America Merril Lynch (BAML) συμφώνησε.
Ο αναλυτής της BAML πιστεύει επίσης, ότι η εταιρεία υποτιμάται και αναμένει ότι η AI θα αποτελέσει τον κύριο οδηγό ανάπτυξης στη Nvidia, αξίας 45 δισ. δολαρίων.
Είπε ότι κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής θα έχει τελικά κάποια συνιστώσα της AI, που αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για κατασκευαστές chip όπως η Nvidia.
Η Nvidia έχει την ευκαιρία να κυριαρχήσει στον ανταγωνισμό λόγω των εντυπωσιακών μονάδων επεξεργασίας γραφικών, διότι τα τσιπ της είναι τα καλύτερα για την διεργασία τεχνητής νοημοσύνης.
Η Intel και η AMD είναι οι ισχυρότεροι ανταγωνιστές της Nvidia, αλλά η τεχνολογία τους βρίσκεται πίσω από αυτής της Nvidia.
Τα νεότερα τσιπ "Volta" είναι εξαιρετικά ισχυρά που στοχεύουν στην αγορά των κέντρου δεδομένων.
Η εταιρεία επικεντρώνεται σε αυτό το τμήμα των δραστηριοτήτων της και η BAML πιστεύει πως η μετοχή της θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 21% το 2018.
Η Nvidia ξεκίνησε να πειραμ,ατίζεται με την πλατφόρμα προγραμματισμού της AI το 2006, ενώ άλλες εταιρείες ξεκίνησαν πολύ αργότερα την έρευνα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης