Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε «καλό δρόμο» η επαναλειτουργία του Mega μετά τη συνάντηση τραπεζών και μετόχων

Σε «καλό δρόμο» η επαναλειτουργία του Mega μετά τη συνάντηση τραπεζών και μετόχων
Που συγκλίνουν οι δύο πλευρές - Περίπλοκη η διαδικασία λένε εκπρόσωποι των μετόχων
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (18/9/17) το απόγευμα, συνάντηση μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και των εκπροσώπων των μετόχων του Mega ,προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και το κανάλι να τεθεί και πάλι και σε κανονική λειτουργία.
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, ότι οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν θα κινηθούν προς την κατεύθυνση του προβλήματος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρξει κατάληξη.
Και αυτό διότι το εγχείρημα της υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, θεωρείται μια περίπλοκη διαδικασία (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο bankingnews εκπρόσωπος των μετόχων) και από τις δύο πλευρές των οποίων οι απόψεις απείχαν σημαντικά στην αρχή, αλλά φαίνεται να συγκλίνουν.
Οι τράπεζες δεν μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν κούρεμα δανείων, καθώς θεωρούν ότι οι απαιτήσεις τους είναι εξασφαλισμένες, αφού ήδη έχουν περιέλθει στην κατοχή τους τιμολόγια και μετρητά της τάξεως των 40 εκ ευρώ, από τη δέσμευση των λογαριασμών του καναλιού, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εκποιήσουν την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega, τα οποία έχουν σε ενέχυρο, πετυχαίνοντας να καλύψουν σημαντικό μέρος των απαιτήσεών τους.
Από την άλλη πλευρά οι μέτοχοι του Mega, ζήτησαν επιμήκυνση των δανείων και επιτόκιο της τάξεως του 1,5% ενώ οι τράπεζες ξεκίνησαν με επιτόκιο 3%, εντούτοις φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση στο θέμα της επιμήκυνσης των δανείων.
Επιπλέον οι μέτοχοι του Mega, πρόκειται να καλύψουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί από νέα επικαιροποιημένη μελέτη της Grant Thornton, καθώς μετά την είσοδο Μαρινάκη Σαββίδη τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης