Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπερπουλημένη η αγορά – Πιθανότητες αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές, αν το επιτρέψουν οι τράπεζες

tags :
Υπερπουλημένη η αγορά – Πιθανότητες αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές, αν το επιτρέψουν οι τράπεζες
Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί η ψυχολογία των αγοραστών και οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι
Στο road show του Λονδίνου αύριο και μεθαύριο στρέφεται το ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες και τη «διόρθωση» των αποτιμήσεων.
Η επίδειξη ισχύος ειδικά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ήταν εμφανής αφού οι μετοχές και ειδικά του τραπεζικού κλάδου κατέγραψαν μεγάλες απώλειες κίνηση που συνοδεύτηκε από αυξημένες συναλλαγές.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών και των αναλυτών στρέφεται τώρα στις 750 μονάδες και ευελπιστούν πως με κάποιο καλό μείγμα ειδήσεων θα μπορέσει η στήριξη να σταματήσει το κύμα ρευστοποιήσεων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταβαίνουν στο Λονδίνο 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Από τη μία η χρονική συγκυρία λόγω των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο αλλά και των θεμάτων αναφορικά με την προώθηση μεγάλων επενδύσεων είναι αγκάθι για τις επιχειρήσεις αλλά εκεί οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να μετριάσουν τις αρνητικές κριτικές, ενώ από την άλλη η υποχώρηση βελτίωσε τις αποτιμήσεις που αρκετών εταιρειών ήταν απαιτητικές και δεν αποκλείεται να δουν με καλύτερο μάτι οι ξένοι την προοπτική επένδυσης ή αύξησης θέσης στην ελληνική αγορά.
 
Beta

Η αγορά παραμένει υπερπουλημένη αυξάνονταν τις πιθανότητες αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση.
 
Euroxx

Οι φόβοι για ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες καθώς το ΔΝΤ κρατάει σκληρή στάση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση.

 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης