Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Commonview - Αμφισβητεί τη νομιμότητα της έρευνας

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Commonview - Αμφισβητεί τη νομιμότητα της έρευνας
Το θέμα έθεσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview»
Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.   
Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview».
Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».  
Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Η δημοσκόπηση της Commonview

Ανατροπή των έως σήμερα δεδομένων και κλείσιμο της ψαλίδας στη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί δημοσκόπηση της εταιρείας Commonview, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του News 24/7.
Βάσει της έρευνας που έγινε από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε 1.450 άτομα, διαπιστώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικό από το χαμένο έδαφος.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 27% απαντά τη ΝΔ έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο 2,2%, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ στο 1,5% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 1,2% είναι η Ένωση Κεντρώων.
Στο ερώτημα ποιον από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 32,1% αναφέρει τον Κ. Μητσοτάκη και το 29,2% τον Αλέξη Τσίπρα.
Κανέναν από τους δύο απαντά το 36,6%.
Σε ερώτηση για το εάν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση το 67,9% λέει «μάλλον λάθος» έναντι 27,6% που απαντά σε «μάλλον σωστή» κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει πως μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα πάει καλύτερα σε ανεργία, εργασιακά και κοινωνικό κράτος έναντι μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, η οποία προηγείται στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων, στα εθνικά θέματα, στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η απάντηση των πολιτών στο ποιος μπορεί από τους δύο να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, με το 45% να απαντά κανείς από τους δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης