Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ευρώ και εκλογές δεν επηρεάζουν αρνητικά το οικονομικό κλίμα - Άλμα για τον ZEW τον Σεπτέμβριο 2017

Γερμανία: Ευρώ και εκλογές δεν επηρεάζουν αρνητικά το οικονομικό κλίμα -  Άλμα για τον ZEW τον Σεπτέμβριο 2017
Η βελτίωση αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές αναμένουν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να συνεχίσει τη σταθερή ανοδική της πορεία
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο 2017, ύστερα από τρεις πτωτικούς μήνες, σύμφωνα τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο ZEW.
Η βελτίωση αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές αναμένουν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να συνεχίσει τη σταθερή ανοδική της πορεία τους επόμενους μήνες, σημειώνει το Reuters.
Ειδικότερα, ο  δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο στις 17,0 μονάδες από τις 10,0 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 12,5 μονάδες.
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 87,9 μονάδες από τις 86,7 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να υποχωρήσει στις 86,6.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής και την ενίσχυση του ευρώ.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν περισσότερο αισιόδοξες λόγω των ισχυρών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο, την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού και τις αυξημένες επενδύσεις από την κυβέρνηση και τις ιδιωτικές εταιρίες, δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αχίμ Βάμπαχ.
«Οι προσδοκίες τους επιβεβαιώνονται περαιτέρω από τη σταθερή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.
«Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές δεν φαίνεται να αποτελούν πηγή αβεβαιότητας».
Ο Βάμπαχ δήλωσε ότι έχουν επίσης εξασθενίσει οι ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις της ενίσχυσης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης