Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,2% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,2% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η αύξηση της παραγωγής ανήλθε στο +3,4%
Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/9) στοιχεία της Eurostat, σημειώνοντας ανάκαμψη μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η άνοδος ήταν μεγαλύτερη για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα στο +0,5%.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2017, ο κλάδος είχε υποχωρήσει κατά -0,5% στην Ευρωζώνη και κατά -0,2% στους 28 της ΕΕ.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στις χώρες του ενιαίου νομισματικού μπλοκ ενισχύθηκε κατά +3,4% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο +3,6%.
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω πτώση διαδραμάτισε η άνοδος τόσο στον τομέα των κατασκευών κτηρίων κατά +0,3% την ίδια στιγμή που ο τομέας των πολιτικών μηχανικών κατέγραψε περαιτέρω υποχώρηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο -0,4%.
Σε ότι αφορά τους 28 της ΕΕ, οι κατασκευές κτηρίων ενισχύθηκαν κατά +0,8% ενώ ο τομέας των πολιτικών μηχανικών υποχώρησε κατά -0,8%.
Μεταξύ των μελών, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Σουηδία (+7,9%) και Πολωνία (+4,3%) ενώ στον αντίποδα, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν η Σλοβενία (-8,6%) και η Τσεχία (-2,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης