Τελευταία Νέα
Διεθνή

OI HΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

OI HΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό
Πριν το τέλος του 2017, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Koen και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ, Τ. Koen, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και τη βούλησή του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΡΙΚ, ο κ. Koen διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του γεν. γραμματέα. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει γίνει στις συνομιλίες.
Πριν το τέλος του 2017, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Koen και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, για να δουν τι μπορεί να γίνει στο Κυπριακό, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο κ. Koen αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης