Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φραγκιαδάκης: Στόχος της Εθνικής Τράπεζας η παρουσία στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Φραγκιαδάκης: Στόχος της Εθνικής Τράπεζας η παρουσία στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα
H Εθνική Τράπεζα διασφαλίζει την αξιοπιστία της διαδικασίας
Στόχος της Εθνικής Τράπεζας η παρουσία στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά την ομιλία το ετήσιο Συνέδριο CrowdDialogEurope 17.
«H συμμετοχική χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ιδιωτών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μετατρέποντας την σε ένα πολύτιμο εργαλείο στήριξης φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και εταιρειών», τόνισε ο CEΟ της Εθνικής.
Στην Ευρώπη το 2015 η χρηματοδότηση μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης διπλασιάστηκε και ανήλθε στα € 6,4 δις ενώ στις παγκόσμιες αγορές ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε το 110% στα € 34,4 δις. Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ένταξης της νέας αυτής μορφής χρηματοδότησης στο τραπεζικό σύστημα δίπλα στις παραδοσιακές μορφές χρηματοδότησης.
Θέλοντας να ανταποκριθούμε στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών προχωράμε με σταθερά προγραμματισμένα βήματα στην δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν τα σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης με τα παραδοσιακά. Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε το act4Greece, την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής ενώ μέσω του νέου προγράμματος i-fund, θα είναι δυνατή και η συμμετοχική χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων.
Toi-fund αποτελεί την νέα μας πρωτοβουλία, και πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία αξιοποιώντας το εργαλείο της συμμετοχικής χρηματοδότησης έχει στόχο την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων.
Μέσω του προγράμματος αυτού στόχος μας είναι η ενίσχυση της παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας στην νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, η πρόσβαση επιχειρήσεων σε κεφάλαια ιδιωτών με την μεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας η οποία διασφαλίζει την αξιοπιστία της διαδικασίας και η ανάπτυξη συμπληρωματικών πρωτοποριακών εργαλείων στην χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Φραγκιαδάκης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης