Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μεγάλο προβάδισμα για το CDU με ποσοστό 37% - Στο 22% το SPD, άνοδος στο 10% για το AfD

Γερμανία: Μεγάλο προβάδισμα για το CDU με ποσοστό 37% - Στο 22% το SPD, άνοδος στο 10% για το AfD
Οι συντηρητικοί απώλεσαν μια ποσοστιαία μονάδα,  ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες
Ισχυρό προβάδισμα καταγράφει το CDU της Angela Merkel σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 24 Σεπτεμβρίου.
Οι συντηρητικοί απώλεσαν μια ποσοστιαία μονάδα,  ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα της Μerkel βρίσκεται στο 37% με τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP) να διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.
Το AfD, που αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στην κάτω βουλή της Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά, αύξησε το ποσοστό του σε 10%, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) να βρίσκονται αμφότερα στο 9%.
Το ποσοστό των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.
Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%, σε αντίθεση με το 29% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης