Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τριγμοί στο εγχείρημα διάσωσης του δικτύου Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη

Τριγμοί στο εγχείρημα διάσωσης του δικτύου Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη
Νέο business plan , extra χρηματοδότηση 60 εκ ευρώ από τράπεζα εν μέσω μείωσης τζίρου 12% για τη μητρική Σκλαβενίτης και ετήσιου τζίρου κάτω των 800 εκ ευρώ από την Ελληνικές Υπεραγορές
Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες το εγχείρημα διάσωσης του δικτύου Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.
Η εταιρία ελληνικές Υπεραγορές που αποτελεί θυγατρική της Σκλαβενίτης και τρέχει το δίκτυο της πρώην Μαρινόπουλος, έχει ημερήσια έσοδα από πωλήσεις της τάξεως των 2,8 εκ ευρώ, γεγονός που ανάγεται σε ετήσιο τζίρο κάτω των 800 εκ ευρώ, που εθεωρείτο το κατώτερο όριο επιτυχίας του εγχειρήματος.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναθεωρηθεί το business plan της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές, ενώ ταυτόχρονα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές εντός του καλοκαιριού, η εταιρία έλαβε χρηματοδότηση από πιστωτικό ίδρυμα ύψους 60 εκ ευρώ. Ταυτόχρονα οι πιστώτριες τράπεζες, αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για την εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά ποντάροντας σε βελτίωση της κατάστασης και αύξηση του κύκλου εργασιών.
Εν τω μεταξύ, η δραστηριοποίηση της Ελληνικές Υπεραγορές σε συνδυασμό με την ένταση του ανταγωνισμού και την πτώση των τιμών στον κλάδο των super markets, έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα όχι μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και την ίδια τη μητρική Σκλαβενίτης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τρέχει τη φετινή χρονιά με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 12%.
Η πτώση αυτή, οφείλεται πέρα από τη μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού (επίπτωση που υπολογίζεται στο 2%), στην απώλεια μεριδίων αγοράς από τη θυγατρική της Ελληνικές υπεραγορές αλλά και τον ανταγωνισμό.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε πέρα από τον ανταγωνισμό ενδοομιλικό κανιβαλισμό.
Ο όμιλος Σκλαβενίτη προκειμένου να αποφύγει την επιδείνωση του φαινομένου του κανιβαλισμού πωλήσεων εντός ομίλου, ήδη έχει αρχίσει να κλείνει ή να πουλά καταστήματα της μητρικής εταιρία,ς αλλά και της θυγατρικής πέραν αυτών που προέβλεπε υποχρεωτικά ότι θα αλλάξουν χέρια η συμφωνία διάσωσης του ομίλου Μαρινόπουλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης