Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Βαρύ κλίμα για τον Κουρουμπλή - Η παραίτησή του θα βοηθούσε υποστηρίζουν πολλοί βουλευτές

Βαρύ κλίμα για τον Κουρουμπλή - Η παραίτησή του θα βοηθούσε υποστηρίζουν πολλοί βουλευτές
Ακόμα και πρόσωπα πολύ κοντά στον πρωθυπουργό δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από την επιμονή του Π. Κουρουμπλή να μην βοηθά στην αποφόρτιση της κατάστασης δίνοντας την παραίτησή του
Δεν κρύβεται πλέον η έντονη δυσφορία του Μαξίμου για τον τρόπο που χειρίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας την περιβαλλοντική κρίση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ στη Σαλαμίνα.
Ακόμα και πρόσωπα πολύ κοντά στον πρωθυπουργό δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από την επιμονή του Π. Κουρουμπλή να μην βοηθά στην αποφόρτιση της κατάστασης δίνοντας την παραίτησή του.
Η χθεσινή (22/9) του εικόνα στην Βουλή έριξε λάδι στη φωτιά, καθώς 12 ημέρες μετά το ναυάγιο, βρήκε μια συγνώμη επαναλαμβάνοντας όμως πως δεν παραιτείται.
Η επιχειρηματολογία του κρίθηκε από πολλούς υπουργούς και βουλευτές από «αστεία» έως και «ανεπαρκής» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν σε πηγαδάκια και στο εντευκτήριο των βουλευτών.
Στέλεχος της κυβέρνησης μάλιστα θύμιζε πως ο Αλέξης Τσίπρας δε λειτουργεί ποτέ εν θερμώ, και πως το λογικό είναι να μην πιέσει περαιτέρω την κατάσταση, δημιουργώντας περαιτέρω πολιτική και ενδοκυβερντηική κρίση αποπέμποντας τον Π. Κουρουμπλή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση απορύπανσης.
Όμως ο ίδιος άνθρωπος συμπλήρωνε με νόημα πως ο κ. Κουρουμπλής και ο κάθε Κουρουμπλής οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, στην προκειμένη περίπτωση για τις σημαντικές παραλείψεις, μετά τη βύθιση του πλοίου.
Παραλείψεις που φάνηκαν κατά τη διαδικασία της επερώτησης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.
Άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φανερά εκνευρισμένο ήταν πεπεισμένο ότι η αντιπολίτευση ορθά κατηγορεί τον κ. Κουρουμπλή για απανωτά ψεύδη, καθώς το αφήγημα του για άμεση αντίδραση και αποτελεσματική αντιμετώπιση, κατέρρευσε πλήρως.
Στο Μαξίμου το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον Π. Κουρουμπλή, με αρκετές πληροφορίες να μιλούν χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται για ενόχληση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του.
Μάλιστα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλεί με υπουργούς, μιλώντας στο bankingnews.gr αναρωτιόταν «τι περισσότερο περιμένει να συμβεί για να παραιτηθεί».
Στο πρωθυπουργικό γραφείο πάντως εκτιμούν πως η περιβαλλοντική κρίση και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Π. Κουρουμπλή επισκίασαν πλήρως την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη και ενώ η διάθεση ήταν να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εξωστρέφειας και επιστροφής στην κανονικότητα, ο κ. Κουρουμπλής πρωταγωνίστησε αρνητικά, αποδομώντας τα θετικά μηνύματα που επιχείρησε να στείλει το Μαξίμου στην κοινωνία.
Τέλος αρκετοί βουλευτές φαίνεται πως συμφωνούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα καρατομήσει τον Π. Κουρουτμπλή και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες, εάν ο ίδιος δε δώσει από μόνος την παραίτησή του.  
Μέσα σε αυτό το κλίμα στο στόχαστρο μπαίνει και ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος, καθώς τη Δευτέρα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου των ΑΝΕΛ με ισοβίτη ππου κατηγορείται για την υπόθρεση του "ναρκοπλοίου" NOOR 1.
Σήμερα (23/9) πάντως πρωτοσέλιδο σαββατιάτικης εφημερίδας εμφανίζει τον κ. Καμμένο στο ταξίδι του στο Λονδίνο να έχει επισκεφτεί καζίνο.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης