Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Airbus… ενώ έχει συμφωνία με την Boeing

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Airbus… ενώ έχει συμφωνία με την Boeing
Σύμφωνα με πηγές, οι ξεχωριστές συζητήσεις με την Boeing και την Airbus φαίνεται να έχουν επιταχυνθεί, για να χωρέσουν το χρονοδιάγραμμα αυτής της εβδομάδας
Η Turkish Airlines ξεκίνησε συνομιλίες με την Airbus για να αγοράσει μέχρι και 40 αεροσκάφη A350 αξίας 12,4 δισ. δολαρίων, ώρες μετά την επίτευξη μίας παρόμοιας συμφωνίας με την ανταγωνίστρια Boeing.
Οι πρώτες σημαντικές κινήσεις της αεροπορικής εταιρείας για επέκταση μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα του 2016, φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να σηματοδοτήσουν μια ανάκαμψη που συμπίπτει με την επίσκεψη του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan στα Ηνωμένα Έθνη, αν και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι συμφωνίες.
Στη Νέα Υόρκη, όπου ο Erdogan παρέστη αυτή τη βδομάδα στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών , η Boeing δήλωσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2917, ότι η Turkish Airlines σκοπεύει να αγοράσει 40 από τα 787-9 αεροσκάφη Dreamliner αξίας 11 δισ. δολαρίων.
Η Boeing και η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσαν επίσης μια κοινή πρωτοβουλία για τη στήριξη της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.
"Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την οριστικοποίηση της παραγγελίας, αξιολογούμε αυστηρά τον όγκο συναλλαγών αξίας 1 δισ. δολαρίων για την τοπική τουρκική βιομηχανία προμηθευτών", δήλωσε ο πρόεδρος της Turkish Airlines.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Boeing, η προσοχή στράφηκε στην ανταγωνίστρια της Boeing, την ευρωπαϊκή Airbus, καθώς η Turkish Airlines ζήτησε επίσης τιμές για 40 αεροσκάφη A350-900 .
Δεν έγινε σαφές εάν η κίνηση αυτή αποσκοπούσε σε δύο ξεχωριστές παραγγελίες ή έγινε για να συγκριθούν οι τιμές της Boeing σε σχέση με αυτές της Airbus.
Η συμφωνία αυτή ήρθε, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε τον Erdogan ως φίλο, παρά τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, για τους Τούρκους αξιωματικούς ασφαλείας που ενεπλάκησαν σε διαμάχες με διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη στην Ουάσινγκτον τον Μάιο του 2017.
Σύμφωνα με πηγές, οι ξεχωριστές συζητήσεις με την Boeing και την Airbus φαίνεται να έχουν επιταχυνθεί, για να χωρέσουν το χρονοδιάγραμμα αυτής της εβδομάδας, χωρίς καμία ορατή διαδικασία υποβολής προσφορών.
Οι διαπραγματεύσεις για τα αεροσκάφη χρειάζονται συχνά μήνες, ακόμη και χρόνια, και συνήθως παραμένουν στάσιμες, μέχρι να υπάρξει τουλάχιστον μια προκαταρκτική συμφωνία.
Τόσο η Boeing όσο και η Airbus αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις συζητήσεις με την αεροπορική εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης