Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Deloitte - Μικρός ο αριθμός των πελατών που έχει επηρεαστεί

tags :
Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Deloitte - Μικρός ο αριθμός των πελατών που έχει επηρεαστεί
Η επίθεση πιστεύεται ότι επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις της εταιρείας εντός ΗΠΑ
Η Deloitte, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως, έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση από hackers, που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση εμπιστευτικών πληροφοριών και σχεδίων σε μερικούς από τους μεγαλύτερους πελάτες της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Deloitte επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι είχε πληγεί από μία κυβερνοεπίθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός των πελατών της είχε επηρεαστεί.
Η εταιρεία η οποία παρέχει λογιστικές, φοροτεχνικές συμβουλές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολυεθνικές και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ανακάλυψε την επίθεση τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τον Guardian, αλλά οι hackers πιθανόν να έχουν παραβιάσει τα συστήματά της ήδη από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2016.
Η επίθεση πιστεύεται ότι επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις της εταιρείας εντός ΗΠΑ.
"Ως ανταπόκριση στο περιστατικό, η Deloitte εφάρμοσε το ολοκληρωμένο πρωτόκολλο ασφαλείας της και ξεκίνησε μια εντατική και διεξοδική έρευνα συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά και στον εμπιστευτικό χαρακτήρα εντός και εκτός της Deloitte", δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα.
"Στο πλαίσιο της έρευνας, η Deloitte έχει έρθει σε επαφή με τους πολύ λίγους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, ενώ έχει ενημερώσει τις κυβερνητικές και ρυθμιστικές αρχές".
Ένας εκπρόσωπος της Deloitte αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα, λέγοντας ότι η εταιρεία θα εκδώσει σύντομα δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης