Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το μέλλον της αγοράς εξαρτάται από ένα βασικό συστατικό, την αύξηση στα κέρδη των εταιρειών

tags :
Goldman Sachs: Το μέλλον της αγοράς εξαρτάται από ένα βασικό συστατικό, την αύξηση στα κέρδη των εταιρειών
Με το υψηλότερο κόστος εργασίας και την αύξηση των επιτοκίων στον ορίζοντα, η Goldman προβλέπει ότι η περαιτέρω αύξηση του περιθωρίου κέρδους θα πληγεί
Η αύξηση του κέρδους που είναι το κύριο συστατικό για τη bullish αγορά μετοχών τα τελευταία οκτώμιση χρόνια, μπορεί σύντομα να σημειώσει μία επιβράδυνση.
Αυτό σημαίνει ότι κάτι άλλο θα πρέπει να ενισχυθεί και να πάρει τη θέση του εάν το ράλι πρόκειται να συνεχιστεί.
Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η πιο πιθανή λύση ίσως να είναι η μεγαλύτερη αύξηση των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη μορφή της αύξησης εσόδων.
Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες που επιδεικνύουν την υψηλότερη αύξηση στςι πωλήσεις έχουν ήδη αρχίσει να αποδεικνύουν το μέγεθος τους το 2017.
Για να κατανοήσουμε γιατί η προτεινόμενη μετατόπιση είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί ψηλά η bullish αγορά, πρέπει να δούμε το ρόλο που έχει διαδραματίσει η ανάπτυξη των κερδών στο τωρινό ράλι ανόδου των μετοχών.
Από την αρχή της περιόδου το Μάρτιο του 2009, τα υψηλότερα κέρδη έχουν συμβάλει κατά 61% στην αύξηση του δείκτη S&P 500 κατά 270%, σύμφωνα με την Goldman.
Από αυτό, η Goldman εκτιμά ότι περίπου το ήμισυ προέρχεται από την επέκταση του περιθωρίου κέρδους.
Μία ομάδα μετοχών της Goldman ξεπέρασε το δείκτη αναφοράς S&P 500 κατά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η εταιρεία.
Screen Shot 2017 09 25 at 9.03.14 AM

Με το υψηλότερο κόστος εργασίας και την αύξηση των επιτοκίων στον ορίζοντα, η Goldman προβλέπει ότι η περαιτέρω αύξηση του περιθωρίου κέρδους θα πληγεί.
Επίσης οι αποτιμήσεις έχουν μικρή πιθανότητα να συνεχίσουν να επεκτείνονται.
Είναι αυτός ο συνδυασμός παραγόντων που καθιστούν την αύξηση των πωλήσεων τόσο σημαντική για να διατηρηθεί το τωρινό καθεστώς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο S&P 500 θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Η Goldman προβλέπει το σημείο αναφοράς να μειώνεται κατά 100 μονάδες - ή περίπου 4% - στις 2.400 μέχρι το τέλος του 2017.
Μόνο μετά από αυτή την υποχώρηση ο S&P 500 θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, σύμφωνα με την εταιρεία.
Αντίστοιχα η τιμή στόχου στο τέλος του 2018 θα είναι στις 2.500 μονάδες, σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από τα σημερινά επίπεδα, πριν ο δείκτης ανέλθει στα 2.600 μέχρι τα τέλη του 2019.
Η "βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς στα 2.400 στο τέλος του έτους 2017 θα καθοριστεί από μία μεταβολή στην αποτίμηση, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα περιβάλλον υψηλότερων μελλοντικών επιτοκίων", δηλώνει ο David Kostin, στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.
"Η παρατεταμένη συγκρατημένη οικονομική ανάπτυξη θα στηρίξει την αύξηση των εσόδων.
Αυτή η άποψη υποστηρίζει το στόχο των 2.600 για το τέλος του 2019".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης