Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Υπέρ μίας «καθαρής εξόδου» της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Dijsselbloem

FT: Υπέρ μίας «καθαρής εξόδου» της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Dijsselbloem
«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη», υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup
Στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρεται άρθρο των Financial Times.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την άποψη ότι «η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα».
Προσέθεσε ακόμη ότι η εποπτεία θα ξεκινήσει μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, κάτι το οποίο έχει συμβεί και με τις υπόλοιπες χώρες που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης.
Ο Dijsselbloem επεσήμανε ότι οι συζητήσεις και μάλιστα με εντατικό ρυθμό για το ζήτημα του χρέους θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους και βάσει των αποφάσεων που έλαβε το Eurogroup τον Ιούνιο 2017.
Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα περιπλέξει τα πράγματα για την Ελλάδας, τονίζοντας ότι ισχύουν όλα όσα έχει αποφασίσει το Eurogroup.
Εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, καθώς αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους και η χώρα να επανακτήσει την εμπιστοσύνη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα το 2018 ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι «η δημοσιονομική πορεία ήταν πολύ καλή πέρυσι και φέτος, βλέπω την πορεία των δημοσιονομικών με μεγάλη αυτοπεποίθηση».
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την πίστη ότι δεν θα  καλυφθούν τα όποια κενά στον προϋπολογισμό και ότι «έως τις 21 Νοεμβρίου που θα κατατεθεί, οι θεσμοί θα έχουν πεισθεί ότι βρισκόμαστε σε σωστή τροχιά».
Τέλος ο Dijsselbloem υποστήριξε ότι «συμφωνώ πλήρως με μία «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα ώστε η Ελλάδα να μπορεί να λαμβάνει μόνη της τις αποφάσεις στην Ευρωζώνη», τονίζοντας ακόμη ότι «η Ελλάδα είναι ένα πλήρες και ξεκάθαρο μέλος της Ευρωζώνης».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης