Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ο S&P 500 έχει επιτύχει 37 ιστορικά υψηλά το 2017 – Τα περισσότερα σε μία 20ετία

BofA: Ο S&P 500 έχει επιτύχει 37 ιστορικά υψηλά το 2017 – Τα περισσότερα σε μία 20ετία
Ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις αμερικανικές μετοχές
Εντυπωσιακή πορεία έχει ακολουθήσει ο δείκτης-βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 κατά τη διάρκεια του 2017, όπως αποκαλύπτει έκθεση της Bank of America (BofA).
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας ο βιομηχανικός δείκτης έχει «σπάσει» 37 ιστορικά υψηλά επίπεδα από την αρχή του 2017 έως και σήμερα.
Πρόκειται για τα περισσότερα ιστορικά ρεκόρ από αυτά που είχε σημειώσει μεταξύ α’ και γ’ τριμήνου του 1997.
Κατά τη διάρκεια του 1997 ο δείκτης είχε σπάσει 40 φορές το ιστορικό υψηλό επίπεδό του πριν ξεκινήσει το δ’ τρίμηνο.



Όπως σημειώνει ο Benjamin Bowler, αναλυτής της Bank of America «αυτός ο υψηλός αριθμός ρεκόρ απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές μετοχές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα σε μία περίοδο που οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν κάθε φορά που υπάρχει πτώση της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα η μεταβλητότητα (volatility) διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα».
Την ίδια ο δείκτης μεταβλητότητας VIX παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, παρά την κλιμάκωση της έντασης με τη Β. Κορέα, την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση του ισολογισμού της και την ύπαρξη αρκετών καταστροφικών τυφώνων.



Η μέση τιμή κλεισίματος του δείκτη τον Σεπτέμβριο ήταν στις 10,60 μονάδες, δηλαδή η χαμηλότερη που έχει ποτέ καταγραφεί κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα (το προηγούμενο χαμηλότερο κλείσιμο για Σεπτέμβριο ήταν στις 11,10 μονάδες και σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995).
Επιπρόσθετα ο VIX υποχώρησε, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, έως και τις 9,87 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης