Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Trump μπορεί να αποφέρει 250 δισ. δολ στην οικονομία των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Trump μπορεί να αποφέρει 250 δισ. δολ στην οικονομία των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs, οι εισηγμένες εταιρείες στον S&P 500 έχουν σήμερα 920 δισ. δολάρια αφορολόγητα στο εξωτερικό
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του προέδρου Donald Trump μπορεί να προκαλέσει ένα «παλιρροιακό κύμα» ρευστότητας ύψους 250 δισ. δολαρίων στην οικονομία των ΗΠΑ, από τα έσοδα των αμερικανικών εταιρειών από το εξωτερικό, υποστηρίζει η Goldman Sachs.
Ο φόρος επαναπατρισμού έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να δώσει ένα κίνητρο στις αμερικανικές εταιρίες που επιχειρούν στο εξωτερικό να φέρουν τα κέρδη τους πίσω στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs, οι εισηγμένες εταιρείες στον S&P 500 έχουν σήμερα 920 δισ. δολάρια αφορολόγητα στο εξωτερικό και εκτιμά ότι τα 250 δισ. δολάρια μπορούν να «επαναπατριστούν».
Εξετάζοντας όλες τις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, η Citigroup αναφέρει ότι διαθέτουν ένα κεφάλαιο ύψους 2,5 τρισ. δολαρίων ανά τον κόσμο.
Μόλις τα χρήματα αυτά επιστραφούν στις ΗΠΑ, οι εταιρείες έχουν μερικές επιλογές για τον τρόπο χρήσης τους.
Το πρώτο είναι η επανεπένδυση πίσω στις βασικές επιχειρήσεις τους.
Αυτό είναι πιθανό να προτιμούν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, καθώς έχει τον πιο άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.
Μια άλλη επιλογή θα ήταν οι εταιρείες να προχωρήσουν σε buybacks στις δικές τους μετοχές.
Αυτό θα ήταν επωφελές για τις τιμές των μετοχών και, κατ 'επέκταση, για την αγορά ως σύνολο.
Τα buybacks είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί άμεση ανατίμηση των μετοχών και να δοθεί μήνυμα στους επενδυτές ότι μία μετοχή θεωρείται υποτιμημένη.
Και ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα μετρητά, μια φορολογική παρέκκλιση για τις πολυεθνικές εταιρείες, αντιμετωπίζει τουλάχιστον εν μέρει, αυτό που μια πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ χαρακτήρισε ως τον πιο προβληματικό παράγοντα για την επιχειρηματική δραστηριότητα: τους φορολογικούς συντελεστές.
Έτσι, με το καινούργιο νομοσχέδιο, ποιες εταιρείες θα επωφεληθούν περισσότερο;
Η Goldman αναφέρει ότι θα είναι οι εταιρείες που κατέχουν τα περισσότερα μετρητά στο εξωτερικό σε σχέση με το ανώτατο όριο της αγοράς τους και συγκεκριμένα εκείνες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης