Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω αδύναμου ευρώ - Στο επίκεντρο το deal Alstom - Siemens

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω αδύναμου ευρώ - Στο επίκεντρο το deal Alstom - Siemens
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα, στις 385,62 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (27/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ της Alstom και της Siemens, αλλά και της υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου σε χαμηλά ενός μήνα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα, στις 385,62 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,41%, στις 12.657,41 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,38% κι έκλεισε στις 7.313,51 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,25% υψηλότερα, στις 5.281,96 μονάδες.



Το ευρώ παραμένει υπό πίεση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας, που ανέδειξε σε τρίτη πολιτική δύναμη το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί σε νέα χαμηλά ενός μήνα έναντι του δολαρίου, μετά και τα θετικά αποτελέσματα που εξέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Περί τις 19:15, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με τη μεταξύ τους ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,176 δολ.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τον Αύγουστο τους 2017 αυξήθηκαν κατά 1,7%.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε η συμφωνία για τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων της γαλλικής Alstom με τη γερμανική Siemens.
Η μετοχή της Alstom κατέγραψε άλμα 4,3%, ενώ της Siemens σημείωσε άνοδο 1,3%.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές ασκεί η αβεβαιότητα στη Γερμανία, όπου ο σχηματισμός κυβέρνησης από την καγκελάριο Angela Merkel θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.
Το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή των CDU/CSU της Merkel, των Φιλελεύθερων (FDP) και των Πρασίνων, αφού το SPD έχει αποκλείσει μια συμμετοχή του.
Το FDP θέτει τους δικούς του όρους για τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον ηγέτη του, Christian Lindner, να στέλνει σαφές μήνυμα προς τη Merkel, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού μόνο εάν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης