Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι ο Regling (ESM) θα αναλάβει το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

tags :
Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι ο Regling (ESM) θα αναλάβει το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας
Ο ηγέτης του FDP έστειλε σαφές μήνυμα προς την Merkel  επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού μόνο εάν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής
Μετά την διαρροή ότι ο W. Schauble θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Bundestag αποχωρώντας μετά από οχτώ χρόνια από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, έχει δημιουργηθεί μια θύελλα φημολογιών για το ποιος θα τον αντικαταστήσει και ποια θα είναι τελικά η οικονομική πολιτική της νέας γερμανικής κυβέρνησης.
Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές στη Γερμανία οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει, ωστόσο το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή των CDU/CSU, FDP και Πράσινους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται υπήρχει μια έντονη φημολογία ότι η γερμανίδα Καγκελάριος θα επιλέξει ως αντικαταστάτη του Schaeuble τον επικεφαλής του ESM Klaus Regling, ο οποίος αποτελεί το alter ego του W. Schaeuble.
Με την κίνηση αυτή η Α. Merkel θα ήθελε από την μία πλευρά να δεχθεί την αποχώρηση του Schaeuble από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ έτσι ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των νέων πιθανών κυβερνητικών της εταίρων (FDP, Πράσινοι).
Από την άλλη βέβαια τοποθετώντας ως νέο Υπουργό Οικονομικών τον Κ. Regling είναι σίγουρο ότι δε θα άλλαζα και πολλά στην πολτική του Βερολίνου...
Το θέμα είναι εάν θα το δεχθούν FDP και Πράσινοι
Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έστειλε σαφές μήνυμα προς την Angela Merkel,  επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού μόνο εάν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.
Το FDP τάσσεται υπέρ μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων», διακρίνοντας έναν βόρειο πυρήνα δημοσιονομικά πειθαρχημένων, πλούσιων κρατών μελών από τα υπόλοιπα.
Το FDP έχει δηλώσει επίσης προεκλογικά ότι επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο όλες οι πλευρές θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσουν στο «μοίρασμα» των υπουργείων.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης