Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Δεν χρειάζεται άλλη αύξηση των επιτοκίων - Αργή η ανάπτυξη των ΗΠΑ

Bullard (Fed): Δεν χρειάζεται άλλη αύξηση των επιτοκίων - Αργή η ανάπτυξη των ΗΠΑ
Οι ελπίδες για μια ταχύτερη ανάπτυξη κατά το β’ εξάμηνο του 2017 έχουν μετριαστεί λόγω των ασθενέστερων δεδομένων και των ζημιών από τους τυφώνες, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν χρειάζεται να προβεί σύντομα σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ δεν θα αυξηθεί αισθητά πάνω από το 2% φέτος και ο πληθωρισμός πιθανότατα θα παραμείνει χαμηλός, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.
«Οι ελπίδες για μια ταχύτερη ανάπτυξη κατά το β’ εξάμηνο του 2017 έχουν μετριαστεί λόγω των ασθενέστερων μακροοικονομικών δεδομένων και των ζημιών από τους τυφώνες», ανέφερε ο Bullard σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για μια ομιλία στο Truman State University στο Μιζούρι.
Τον περασμένο μήνα, οι τυφώνες Harvey και Irma προκάλεσαν σημαντικές ζημίες στο Τέξας και στη Φλόριντα, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις σε αυτές τις περιοχές.
Ενώ η οικονομία αναμένεται να ανακάμψει στο δ’ τρίμηνο με την αποκατάσταση των ζημιών, σημειώνει ο Bullard, είναι απίθανο να είναι αρκετό για να αυξηθεί αισθητά η οικονομική ανάπτυξη πάνω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
«Το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων είναι το κατάλληλο, δεδομένων των τρεχόντων μακροοικονομικών δεδομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις.
O Bullard έχει υποστηρίξει για περισσότερο από ένα χρόνο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει λόγο να αυξήσει τα επιτόκια έως ότου η οικονομία «δει» υψηλότερους ρυθμούς πληθωρισμού και ανάπτυξης.
Ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ότι οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό «πιθανώς θα είναι μικρές» ακόμη και αν το ποσοστό ανεργίας μειωθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης