Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Για τον Schaeuble το Grexit ήταν επιλογή - Για τον Lindner είναι ρητή απαίτηση

Tageszeitung:  Για τον Schaeuble το Grexit ήταν επιλογή - Για τον Lindner είναι ρητή απαίτηση
Εάν ο Schaeuble κρατήσει προς το AfD την ίδια αμείλικτη στάση με τους οποίους ώθησε τους Έλληνες σε κοινωνικές αγριότητες θα είναι ένα κέρδος
Ευρηματική στον τίτλο για το αντίστοιχο σχόλιο η Tageszeitung του Βερολίνου με τη φράση «isch over» σε μεικτά αγγλικά και γερμανικά, στα οποία απάντησε ο Schaeuble, τον Φεβρουάριου του 2015 στην ερώτηση, εάν το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας θα άλλαζε όπως επέμενε ο Βαρουφάκης.
«Το ότι ο Schaeuble δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αλλά θα γίνει πρόεδρος της βουλής θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση», επισημαίνει ο σχολιαστής της.
«Κατά βάθος με την σκληρή του στάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνέβαλε στο να γίνει μόνιμη κατάσταση η κρίση στη νότια Ευρώπη με συνεχή προγράμματα λιτότητας.
Έπνιξε τη συζήτηση για κοινή δημοσιονομική πολιτική χωρίς την οποία το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα.
Εάν ο Schaeuble κρατήσει μελλοντικά προς το AfD την ίδια αμείλικτη στάση του και τον βίαιο κυνισμό, με τους οποίους ώθησε τους Έλληνες συνεχώς σε κοινωνικές αγριότητες, θα είναι ένα κέρδος.
Αυτό είναι το καθήκον μιας ισχυρής προσωπικότητας.
Για την Ευρώπη η αποχώρηση Schaeuble δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα πράγματα θα γυρίσουν προς το καλύτερο.
Το αντίθετο.
 Αν ο πρόεδρος του FDP K. Lindner καταφέρει να αποσπάσει το υπουργείο Οικονομικών ο ρόλος της Γερμανίας στις Βρυξέλλες μπορεί να γίνει πιο καταστροφικός.
Βέβαια για τον Schaeuble το Grexit ήταν μια επιλογή, για τον Lindner είναι ρητή απαίτηση».
Και καταλήγει η εφημερίδα: «Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Πράσινοι θέλουν να δώσουν έμφαση στην ευρωπαϊκή ιδέα, δεν θα πρέπει να αφήσουν σε καμιά περίπτωση το υπουργείο στα χέρια του FDP…
Και οι Πράσινοι θα πρέπει να σκεφτούν τι τους είναι πιο σημαντικό, η δημοτικότητα του υπουργείου Εξωτερικών ή το υπουργείο Οικονομικών.
Διότι στο τελευταίο δεν θα συνέβαλαν μόνο στην ιδέα μιας αλληλέγγυας Ευρώπης, αλλά θα κρατούσαν ένα σημαντικό μοχλό για μια πιο δίκαιη δημοσιονομική πολιτική.
Πόση ισχύ απορρέει από αυτό το πόστο το έδειξε ο Σόιμπλε τα τελευταία 8 χρόνια με εντυπωσιακό τρόπο».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης