Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fiat Chrysler επιδιώκει διακανονισμό για τις μηνύσεις σχετικά με τις εκπομπές ρύπων

Η Fiat Chrysler επιδιώκει διακανονισμό για τις μηνύσεις σχετικά με τις εκπομπές ρύπων
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κρίθηκε ένοχη τον Μάρτιο του 2017 ότι εξαπάτησε σκόπιμα τις δοκιμές εκπομπών για οχήματα που πούλησε από το 2009
Η Fiat Chrysler θα συμμετάσχει σε συνομιλίες διακανονισμού στην Ουάσινγκτον στις 12 Οκτωβρίου 2017, με δικηγόρους που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν μηνύσει την αυτοκινητοβιομηχανία για υπερβολικές εκπομπές ρύπων κινητήρων ντίζελ.
Τον Μάιο του 2017, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε τη Fiat Chrysler, κατηγορώντας την εταιρεία ότι χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικό, που οδήγησε σε υπερβολικές εκπομπές σε περίπου 104.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ που πωλούνται από το 2014.
Αντιμετωπίζει επίσης πολλές αγωγές από τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων.
H γερμανική Bosch, η οποία αναπτύσσει συστήματα για οχήματα με κινητήρες ντίζελ, έχει επίσης εναχθεί από ιδιοκτήτες οχημάτων στις ΗΠΑ και θα λάβει μέρος στις συνομιλίες διευθέτησης τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο εισαγγελέας υπεύθυνος του διακανονισμού Ken Feinberg στο δικαστήριο.
Η κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες, δήλωσε ο Feinberg.
Τον Ιούλιο 2017, η Fiat Chrysler κέρδισε την έγκριση από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και της Καλιφόρνια για να πουλήσει οχήματα ντίζελ μοντέλων 2017, αφού εξεταζόταν για εικαζόμενες υπερβολικές εκπομπές σε παλαιότερα μοντέλα ντίζελ.
Ο δικηγόρος της Fiat Chrysler, Robert Giuffra, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η εταιρεία ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ενημερωμένα λογισμικά εκπομπών στα οχήματα του 2017, ως βάση για μια λύση για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τα οχήματα ντίζελ Fiat Chrysler 2014-2016.
Ο Giuffra είπε ότι οι έλεγχοι των κινητήρων και των εκπομπών ήταν πανομοιότυποι στα παλαιότερα οχήματα με αυτά των μοντέλων του 2017.
Ο δικηγόρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Leigh Rende, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η Καλιφόρνια συμφώνησαν σχετικά με ένα πρόγραμμα δοκιμών με την εταιρεία, για να δουν αν η λύση θα λειτουργήσει.
Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι τα παλαιότερα οχήματα ντίζελ Fiat Chrysler είχαν μη κοινοποιημένους ελέγχους εκπομπών, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν υπερβολική ρύπανση κατά την κανονική οδήγηση.
Η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ προσπάθεια δημιουργίας λογισμικού για την εξαπάτηση των κανόνων εκπομπών.
Η υπόθεση εκπομπών της Fiat Chrysler ήρθε μετά από το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ της Volkswagen που προκάλεσε αυξημένες έρευνες στη βιομηχανία.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κρίθηκε ένοχη τον Μάρτιο του 2017 ότι εξαπάτησε σκόπιμα τις δοκιμές εκπομπών για οχήματα που πούλησε από το 2009.
Η Volkswagen συμφώνησε να δαπανήσει μέχρι και 25 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων στιςΗΠΑ, τους περιβαλλοντικούς ρυθμιστές, τα κράτη και τους αντιπροσώπους και προσφέρθηκε να αγοράσει περίπου 500.000 ρυπογόνα οχήματα στις ΗΠΑ.
Οι ρυθμιστικές αρχές διερευνούν επίσης τις εκπομπές στα οχήματα της Mercedes-Benz, αλλά δεν έχουν ακόμη προβεί σε καμία ενέργεια.
Η Daimler απέσυρε αίτημα για έγκριση για να πουλήσει τα μοντέλα 2017 Mercedes-Benz diesel στις ΗΠΑ το Μάιο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης