Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liikanen (ΕΚΤ): Ο στόχος του πληθωρισμού θα πρέπει να είναι συμμετρικός

Liikanen (ΕΚΤ): Ο στόχος του πληθωρισμού θα πρέπει να είναι συμμετρικός
Μεγάλη οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καταπολεμήσει τον υψηλό και τον χαμηλό πληθωρισμό με την ίδια σθένος, δήλωσε σήμερα (28/9/2017) ο επικεφαλής της φιλανδικής κεντρικής τράπεζας και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Erkki Liikanen.
Τα σχόλια του Liikanen έρχονται σε αντίθεση με τα επιχειρήματα κάποιων συναδέλφων του -υπέρ της ήπιας πολιτικής- οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έπειτα από μια μακρά περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, η ΕΚΤ θα πρέπει να αποδεχθεί πιο μέτρια υπέρβαση του στόχου, δεδομένου ότι θα έπρεπε να έχει μια πιο σφαιρική άποψη και να αντισταθμίσει τον «χαμένο» πληθωρισμό.
«Ο στόχος πολιτικής της ΕΚΤ είναι συμμετρικός», δήλωσε ο Liikanen και πρόσθεσε «είναι εξίσου σημαντικό να δρούμε αποτελεσματικά σε επίπεδα πληθωρισμού που είναι πάνω ή κάτω από το στόχο».
«Ένας μεγάλος βαθμός νομισματικής προσαρμογής εξακολουθεί να είναι απαραίτητος στην ευρωζώνη ώστε να ενισχυθεί ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Liikanen, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση πολιτικής του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi μετά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Τέλος, αναφερόμενος ειδικά την Κίνα από τους μεγαλύτερους κινδύνους, ο Liikanen δήλωσε ότι μια μεγαλύτερη επιβράδυνση θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης