Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η θάλασσα υπήρξε πάντα ο δίαυλος επικοινωνίας των λαών

Κουρουμπλής: Η θάλασσα υπήρξε πάντα ο δίαυλος επικοινωνίας των λαών
Το υπουργείο Ναυτιλίας σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας
«Η θάλασσα υπήρξε πάντοτε για την ανθρωπότητα το μέσο των ανοιχτών οριζόντων και ο δίαυλος επικοινωνίας των λαών και της δημιουργίας δομών ανάπτυξης» τονίζει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (28 Σεπτεμβρίου).
Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στη διασύνδεση πλοίων, λιμανιών και ανθρώπων και όπως προσθέτει ο υπουργός, η ελληνική ναυτιλία, που έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και ένα σημαντικό παγκόσμιο πυλώνα διασύνδεσης λιμανιών, αγαθών και λαών.
Εξάλλου, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας, με τελικό σκοπό την υποστήριξη της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης