Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνάντηση Merkel (CDU) – Seehofer (CSU) στις 8 Οκτωβρίου για να καταρτίσουν κοινή στρατηγική

Γερμανία: Συνάντηση Merkel (CDU) – Seehofer (CSU) στις 8 Οκτωβρίου για να καταρτίσουν κοινή στρατηγική
Πιέσεις από το CSU για «δεξιά στροφή» στην ασκούμενη πολιτική
Στις 8 Οκτωβρίου ορίστηκε η συνάντηση της Angela Merkel και του Horst Seehofer, επικεφαλής των Χριστανοκοινωνιστών (CSU), προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.
Το βαυαρικό CSU έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει μία «δεξιά στροφή» στην εφαρμοζόμενη πολιτική, τασσόμενο υπέρ ενίσχυσης της ασφάλειας και σημαντικών αλλαγών στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, με άμεσο στόχο να περιοριστεί η δύναμη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Πιθανώς οι παραπάνω απαιτήσεις να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της Merkel για να προωθήσει το σχηματισμό κυβέρνηση με Φιλελεύθερους (FDP) και Πράσινους.
Πάντως όπως αναφέρει το Reuters έως τις 15 Οκτωβρίου δεν πρόκειται να υπάρξουν εντυπωσιακές κινήσεις, με δεδομένο ότι τότε πραγματοποιούνται τοπικές εκλογές στη Κάτω Σαξονία, η τρέχουσα κυβέρνησης της οποίας «ανήκει» στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Ταυτόχρονα, όμως, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές επιθυμούν να αμβλύνουν τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν στο εσωτερικό τους πριν ξεκινήσουν «σοβαρές» διαπραγματεύσεις για τη νέα γερμανική κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης