Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ του συνασπισμού "Τζαμάικα" το 56% των Γερμανών - Το 54% θέλει την παραμονή Schulz στην ηγεσία του SPD

Γερμανία: Υπέρ του συνασπισμού
Οι ψηφοφόροι του SPD τάσσονται με ποσοστό 75% υπέρ της παραμονής του Μ. Schulz στην ηγεσία του κόμματος
Nα παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ο Μ. Schulz επιθυμεί το 54% των Γερμανών, παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα στις εκλογές της  περασμένης Κυριακής (24/9), ενώ το 56% των Γερμανών εκτιμά ότι ο συνασπισμός "Τζαμάικα" (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι πιο κατάλληλος για να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Τα παραπάνω δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της "Welt am Sonntag", σύμφωνα με την οποία το 56% των Γερμανών θεωρεί ότι ο συνασπισμός "Τζαμάικα" είναι πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο "μεγάλος" συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.
Μάλιστα, την προοπτική του συνασπισμού "Τζαμάικα" στηρίζουν ιδιαίτερα οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.
Παράλληλα, το 54% των Γερμανών εκτιμά ότι ο  Μ. Schulz πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ενώ το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ της παραίτησής του.
Πάντως, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του SPD τάσσονται με ποσοστό 75% υπέρ της παραμονής του Μ. Schulz στην ηγεσία του κόμματος, ενώ το 22% δηλώνουν υπέρ της απομάκρυσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης