Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υποχώρησαν τα κέρδη της Καρέλιας – Στα 358 εκατ. ευρώ η ρευστότητα του ομίλου με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό

Υποχώρησαν τα κέρδη της Καρέλιας – Στα 358 εκατ. ευρώ η ρευστότητα του ομίλου με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό
Η εισηγμένη αποτιμάται στο χρηματιστήριο στα 814 εκατ. ευρώ και αυτό σημαίνει πως το 44% της κεφαλαιοποίησης υπάρχει σε ρευστότητα
Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης σε ορισμένες σημαντικές αγορές του Ομίλου Καρέλια, οι καθαρές πωλήσεις παρουσίασαν μείωση στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς επίσης και μείωση της κερδοφορίας, τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά.
Ωστόσο, συνεχίστηκε στο εσωτερικό της χώρας και σε αυτό το εξάμηνο, η ανοδική πορεία του μεριδίου αγοράς της Εταιρείας, η οποία είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στη διανομή των καπνικών προϊόντων, της βελτιωμένης τοποθέτησης και παρουσίασης των σημάτων μας στα σημεία λιανικής, καθώς και της ενίσχυσης των προωθητικών προγραμμάτων, αναφέρει η εταιρεία.
Μικρή μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις στις αγορές των χωρών της Ε.Ε., τόσο στα τσιγάρα όσο και στον λεπτοκομμένο καπνό, κυρίως λόγω των αναγκαίων αποθεματοποιήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην προηγούμενη χρήση, κυρίως στην αγορά της Βουλγαρίας.
Οι πωλήσεις στην χώρες της ‘Απω Ανατολής σημείωσαν σημαντική αύξηση, στις χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στην αφορολόγητη αγορά της Τουρκίας, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες, παρέμειναν όμως εξαιρετικά κερδοφόρες.
Ανοδικά επίσης κινήθηκαν και οι πωλήσεις στις αγορές των λοιπών Βαλκανικών χωρών.
Μείωση του όγκου των εξαγωγών υπήρξε στις χώρες της Βορείου και Δυτικής Αφρικής, όπως έχει ήδη προβλεφθεί στην έκθεση της 31 Δεκεμβρίου 2016, εξέλιξη η οποία λόγω της πολιτικής αστάθειας, της υποτίμησης των τοπικών νομισμάτων και άλλων παραγόντων.
Ο καθαρός Κύκλος Εργασιών σε επίπεδο Ομίλου, παρουσίασε μείωση 9,09% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης 2016.
Διαμορφώθηκε στα 437,1 εκατ. ευρώ από 426 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 26,9 εκατ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν και ίσως μεγαλύτερο οι άλλες ενότητες των λογιστικών καταστάσεων.
Πιο αναλυτικά, ο όμιλος εμφανίζει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 150,5 εκατ. ευρώ, διαθέσιμα προς πώληση χρηματοοικονομικά στοιχεία 39,1 εκατ. ευρώ και επενδύσεις στην εύλογη αξία 168 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά 358 εκατ. ευρώ και παράλληλα έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.
Οι συνολικές υποχρεώσεις υποχώρησαν στα 109 εκατ. ευρώ από 170,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 416,2 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη αποτιμάται στο χρηματιστήριο στα 814 εκατ. ευρώ και αυτό σημαίνει πως το 44% της κεφαλαιοποίησης υπάρχει σε ρευστότητα.  
 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης