Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

Βούτσης (ΠτΒ): Τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση
«Μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία», δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης
Αισιόδοξος οτι η τρίτη αξιολόγηση «μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ευρείες συναινέσεις», ανεξαρτήτως μάλιστα, του ποιος θα αναλάβει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».
Σημειώνει δε, πως  «αν υπάρξουν και άλλα “αγκάθια” οδεύοντας προς τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το μνημόνιο, θα επιλυθούν σε μια κατεύθυνση μη παράτασης περαιτέρω του ελληνικού ζητήματος και της ελληνικής μνημονιακής ιδιαιτερότητας.
Πιστεύω πως όλοι θα ήθελαν να κλείσει αυτός ο κύκλος των εκκρεμοτήτων με την κρίση χρέους και τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο.
Σε αυτό βοηθάει βεβαίως και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που σε βασικά της μεγέθη είναι σε θετική κατεύθυνση και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι».
Για τις σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία».
Ο ίδιος εκτιμά «ότι τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση» προσθέτοντας πως «ο Πρωθυπουργός μπορεί να έχει και άλλα στοιχεία και να εκτιμά διαφορετικά στην κατεύθυνση είτε ενός δομικού ανασχηματισμού είτε κάποιων σημειακών κρίσιμων όμως παρεμβάσεων σε υπουργεία».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για την μόλυνση του Σαρωνικού και αν έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Π. Κουρουμπλής, απαντά πως «σε πρώτο επίπεδο, θεωρώ ότι ήταν πειστικές οι απαντήσεις που δόθηκαν στην Βουλή από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σε δεύτερο όμως επίπεδο να σας πω ότι κατά τη γνώμη μου πράγματι υπάρχει μια σοβαρή κυβερνητική ευθύνη ως προς το εξής -και αυτό αφορά όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης εδώ και δυόμιση χρόνια που είμαστε στην διακυβέρνηση του τόπου: για το ότι δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως ξεκάθαρα, κρυστάλλινα, το μείζον θέμα, το οποίο και ως αξιωματική αντιπολίτευση θέταμε, της λαθρεμπορίας του πετρελαίου, αυτού που αποκαλείται πρόβλημα -για να μην πω μαφία- του πετρελαίου και της διακίνησής του, κάτι που φαίνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ούτε λυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης