Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Το πετρέλαιο θα παραμείνει χαμηλότερα των 60 δολ. σε μακροχρόνιο ορίζοντα

Fitch: Το πετρέλαιο θα παραμείνει χαμηλότερα των 60 δολ. σε μακροχρόνιο ορίζοντα
Οι βασικές αιτίες που θα «κρατήσουν» το Brent σε αυτό το επίπεδο
Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, η δυνατότητα αύξησης της αμερικανικής παραγωγής από σχιστολιθικά πετρώματα, αλλά και η ικανότητα της δεύτερης να προσαρμόζεται στις συνθήκες της αγορά θα διατηρήσει την τιμή πετρελαίου χαμηλότερα από τα 60 δολάρια σε μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως εκτιμά σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Προσθέτει, πάντως, ότι εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας της πετρελαϊκής αγοράς, μπορεί ανά διαστήματα ο μαύρος χρυσός να ξεπεράσει, έστω και προσωρινά, το όριο των 60 δολαρίων.
Ο οίκος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι νέες πετρελαιοπηγές (rings) στις ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί κατά 45% από τα τέλη του 2016 έως και σήμερα, βοηθώντας στην ανάκαμψη της αμερικανική παραγωγής που ξεπερνά τα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 8,4 εκατ. που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2016.
Ο Fitch εκτιμά ότι η αμερικανική παραγωγή θα παραμείνει ισχυρή και στο β’ εξάμηνο του 2017.
Παράλληλα εκφράζει σκεπτικισμό για την πραγματική επίδραση που μπορεί να έχει στις αγορές η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν φαίνεται να υπακούουν πλήρως σε αυτήν τη συμφωνία όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.
Την ίδια ώρα τα παγκόσμια αποθέματα τόσο αργού πετρελαίου όσο και διυλισμένων προϊόντων του παραμένουν σε υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης