Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση του κατασκευαστικού κλάδου τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 48,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση του κατασκευαστικού κλάδου τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 48,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία και οδηγήσουν σε επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας
Την πρώτη του πτώση μετά από 13 μήνες κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, γεγονός που ευθύνεται κυρίως στην «εύθραυστη εμπιστοσύνη» και την «υποτονική ανάληψη ρίσκου» στον τομέα των εμπορικών κτηρίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 48,1 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο κλάδος να διαμορφωθεί στις 51 μονάδες.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για την πτώση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Μεταξύ των υποδεικτών, ο τομέας των κατοικιών ήταν ο μόνος που κατέγραψε ανάπτυξη τον προηγούμενο μήνα, με τον σχετικό δείκτη ωστόσο να επιβραδύνεται σε χαμηλά έξι μηνών, καθώς οι εταιρείες εκφράζουν την ανησυχία τους για «λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς το μελλοντικό διάστημα».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Markit, τα οποία ακολουθούν τα εξίσου απογοητευτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες (2/10) για τον μεταποιητικό κλάδο, ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία και να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης