Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τα τρία σημεία στα οποία μπορεί να αποτύχει η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Τα τρία σημεία στα οποία μπορεί να αποτύχει η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ
Οι πιθανότητες η φορολογική μεταρρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή το 2018 φθάνουν στο 65% σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό όμιλο
Σε τρία βασικά σημεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αποτυχία την προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Goldman Sachs, σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Tax Reform: What Could Possibly Go Wrong?».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο τα τρία αυτά σημεία είναι τα ακόλουθα:
- Πρώτον ο στόχος για τα έσοδα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και η πρόταση της Γερουσίας για μειώσεις φόρων 1,5 τρις. δολαρίων δεν είναι βέβαιο ότι είναι επιτεύξιμος. Πιθανώς μία φορολογική μεταρρύθμιση που μειώνει σε υψηλό ποσοστό τα έσοδα των επιχειρήσεων να βρεθεί αντιμέτωπη με αντιρρήσεις από ορισμένους κεντρώους Ρεπουμπλικάνους.



- Δεύτερον
, αν και ο τρέχον πλαίσιο των προτάσεων φαίνεται να φέρνει πιο κοντά Βουλή, Γερουσία και Λευκό Οίκο απ’ ότι πριν από λίγους μήνες, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός λεπτομερειών που δεν έχουν γίνει γνωστές.
- Τρίτον, ορισμένες από τις αυξήσεις φόρων που έχουν προταθεί προκειμένου να μειώσουν το κόστος της μεταρρύθμισης είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.
Με δεδομένες τις παραπάνω δυσκολίες, η Goldman Sachs, υπογραμμίζει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσή της ότι οι πιθανότητες, αυτή τη στιγμή, η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ να τεθεί σε εφαρμογή έως το 2018 (το πιθανότερο στο α' τρίμηνο), φθάνουν στο 65%.
Παράλληλα η Goldman Sachs καταθέτει και τις δικές της εκτιμήσεις αναφορικά με τον συμβιβασμό που μπορεί να υπάρξει μεταξύ Βουλής των Αντιπροσώπων, Γερουσίας και Λευκού Οίκου για τις πιο βασικές προτάσεις της μεταρρύθμισης.



Αναφορικά με τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις η τελευταία πρόταση του Λευκού Οίκου είναι να διαμορφωθεί στο 20% (ενώ προεκλογικά ο D. Trump είχε υποστηρίξει ότι θα τον μειώσει στο 15%).
Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος φορολογικός συντελεστής βρίσκεται στο 35%, ενώ η Goldman Sachs θεωρεί ότι θα υπάρξει ένας τελικός συμβιβασμός και θα υποχωρήσει στο 25%.
Σε ό,τι αφορά τον βασικό φορολογικό συντελεστή για τον φόρο εισοδήματος, οι αναλυτές του χρηματοοικονομικού ομίλου θεωρούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή και θα παραμείνει στο επίπεδο του 39,6% που βρίσκεται σήμερα.
Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει διαμόρφωσή του είτε στο 35% είτε λίγο υψηλότερα από αυτό το επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης