Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Acadian Asset Management: Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για επένδυση σε ευρωπαϊκές μετοχές - Κυρίως σε τράπεζες

Acadian Asset Management: Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για επένδυση σε ευρωπαϊκές μετοχές - Κυρίως σε τράπεζες
Τα βελτιωμένα θεμελιώδη και οι ελκυστικές αποτιμήσεις θεωρούνται οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην Γηραιά  ήπειρο
Οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών εξακολουθούν να έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου αναφέρει σε έκθεσή της η Acadian Asset Management.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες στους επενδυτές για μια πολυετή χρονική περίοδο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τα βελτιωμένα θεμελιώδη και οι ελκυστικές αποτιμήσεις θεωρούνται οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην Γηραιά  ήπειρο.
Αυτό παρά το αβέβαιο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, όπου η καγκελάριος Merkel είδε την κυβέρνησή της να αποδυναμώνεται και παρά τους σταθερούς φόβους για το αποτέλεσμα της Brexit.
¨Το Brexit προκάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει  στην περαιτέρω ενοποίηση και όχι στην αποσύνδεση αναφέρει η Acadian Asset Management.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέχουν σήμερα πολύ πιο γενναιόδωρα μερίσματα από τις αμερικανικές εταιρείες", αναφέρει η Acadian Asset Management.
Η Acadian Asset Management προβλέπει ότι η αύξηση των κερδών για το 2017 οικονομικό έτος θα είναι "σημαντικά υψηλότερη" για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, σε σύγκριση με το 2016 , από ότι στις ΗΠΑ.
Παράλληλα η Acadian Asset Management δίνει ψήφος εμπιστοσύνης στις τραπεζικές μετοχές παρά τα υψηλά επίπεδα των επισφαλών δανείων κυρίως στις τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα και τα κέρδη τους προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την εγχώρια αγορά (Ευρώπη), όπου η εγχώρια ζήτηση αυξάνεται και επειδή οι τράπεζες έχουν θωρακιστεί αρκετά από την κρίση κρατικών χρεών για την αντιμετώπιση θεμάτων σταθερότητας.
Η Acadian Asset Management τονίζει ότι "παρά την καθυστέρηση των αμερικανικών μετοχών για αρκετά χρόνια... οι ευρωπαϊκές μετοχές δείχνουν έτοιμες να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.
Για τους επενδυτές που εξετάζουν νέα ή αυξημένη κατανομή στις ευρωπαϊκές μετοχές, φαίνεται ότι είναι η ιδανική στιγμή".
Και αυτό δεν οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι αυξημένοι πολιτικοί κίνδυνοι στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω του βελτιωμένου περιβάλλοντος στην Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης