Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Το Brexit δεν είναι «πανούκλα» - Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Το Brexit δεν είναι «πανούκλα» - Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά
Ενωμένοι πίσω από την ομιλία της May οι κορυφαίοι υπουργοί, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Η Βρετανία πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει το Brexit σαν «πανούκλα», δήλωσε σήμερα (3/10/2017) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, επιπλήττοντας πολιτικούς και δημοσιογράφους που επικρίνουν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Ο Johnson, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απιστία στην πρωθυπουργό Theresa May τις τελευταίες εβδομάδες, ζήτησε μεγαλύτερη αισιοδοξία για το Brexit, λέγοντας ότι θα επέτρεπε στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξήσει τις εμπορικές του συναλλαγές πέρα από την ΕΕ.
Ο Johnson επιδοκίμασε, παράλληλα, τη May - η οποία δεν ήταν στο ακροατήριο για την ομιλία - και απέφυγε να αναφερθεί σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις «κόκκινες γραμμές» για το Brexit που είχε παραθέσει σε συνέντευξή του στη «Sun» το σαββατοκύριακο.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε τη May που ανέλαβε το καθήκον να πετύχει το Brexit, προσθέτοντας ότι οι κορυφαίοι υπουργοί της είναι ενωμένοι πίσω από κάθε συλλαβή των σχεδίων της για την έξοδο από την ΕΕ.
«Κερδίσατε - κερδίσαμε.
Η Theresa May κέρδισε», δήλωσε ο Johnson στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
«Όλη η χώρα της οφείλει για την αμεσότητά της να πάρει τη Βρετανία προς τα εμπρός, όπως θα κάνει, σε μια σπουδαία συμφωνία για το Brexit, βασισμένη στην ομιλία της Φλωρεντίας», δήλωσε ο Johnson.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit προχωρούν καλά, αλλά τόνισε ότι υπάρχει πάρα πολύ θλίψη για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
Παράλληλα, ο Johnson δήλωσε ότι, ενώ οι εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να διαπραγματευτούν, θα υπάρξουν «πολλές από αυτές» πριν από τις επόμενες βρετανικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το 2022.
Ο ίδιος επιτέθηκε στην εφημερίδα «Financial Times» και σε άλλα βρετανικά περιοδικά που δεν είναι «χαρούμενα» για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σε όλο τον κόσμο, δίνεται η εντύπωση ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό», δήλωσε.
Παρομοίως, καταδίκασε τη στάση του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ως προς το Brexit, προειδοποιώντας ότι θα αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο «κενό».
Ο Johnson είπε επίσης σε μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου ότι η Βρετανία θα ήθελε να κάνει πράγματα διαφορετικά από την ΕΕ σε ορισμένους τομείς, όπως τα δεδομένα και η βιοεπιστήμη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης