Μετά από χρόνια επενδύσεων, το κρατικό fund του Κατάρ πουλά περιουσιακά στοιχεία 320 δισ. δολαρίων

Μετά από χρόνια επενδύσεων, το κρατικό fund του Κατάρ πουλά περιουσιακά στοιχεία 320 δισ. δολαρίων
Το fund επένδυσε μαζικά στο Hollywood, στις αγορές ακινήτων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, σε ιταλικούς οίκους μόδας και ποδοσφαιρικές ομάδες
Το κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ (Qatar Investment Authority) ψάχνει αγοραστές για τα περιουσιακά του στοιχεία -συνολικής αξίας 320 δισ. δολαρίων- τη στιγμή που η χώρα έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα μετά τις κατηγορίες για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Τα παραπάνω συνεπάγονται μία «στροφή» στη μέχρι πρότινος στρατηγική του fund, το οποίο λειτουργούσε εξ ολοκλήρου ως αγοραστής από το 2005, οπότε και δημιουργήθηκε.
Το fund επένδυσε μαζικά στο Hollywood, στις αγορές ακινήτων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, σε ιταλικούς οίκους μόδας και ποδοσφαιρικές ομάδες.
Το 57% του συνολικού χαρτοφυλακίου έχει δοθεί για την αγορά μετοχών, ενώ 100 δισ. αφορούν εγχώριες επιχειρήσεις.
Ξεχωρίζουν τα μερίδια σε Volkwagen, Rosneft και Deutsche Bank.Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που εξετάζεται η άμεση πώλησή τους είναι τα μερίδια που κατέχονται σε Glencore και Barclays, όπως δήλωσαν στο αμερικανικό κανάλι άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS