Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Στον ορίζοντα το tapering της ΕΚΤ - Στις 26/10 συνεδριάζει η τράπεζα

tags :
HSBC: Στον ορίζοντα το tapering της ΕΚΤ - Στις 26/10 συνεδριάζει η τράπεζα
O Draghi έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις για το tapering πιθανότατα να γίνουν στις 26 Οκτωβρίου του 2017
Με το tapering της ευρωζώνης να έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα, καθώς στις 26 Οκτωβρίου συνεδριάζει η ΕΚΤ, οι αναλυτές της HSBC παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία του ευρώ, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε μικτή εικόνα τον Σεπτέμβριο, υποτιμώμενο κατά 0,6% έναντι του δολαρίου.
Κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, το ευρώ/δολάριο είχε ανοδική κίνηση καθώς πλησίαζε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 του μήνα.
Η αγορά περίμενε ότι η πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει αμετάβλητη με όλα τα μάτια να συγκεντρώνονται στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθούσε.
Ο Mario Draghi άφησε να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση του tapering πιθανότατα θα γίνει στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου 2017, σχολιάζοντας ότι είχαν ήδη πραγματοποιηθεί πολύ πρώιμες συζητήσεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αποφάσεων θα ληφθούν τον Οκτώβριο.
«Αυτή η hawkish εξέλιξη, σε συνδυασμό με μόνο μετριοπαθή σχόλια σχετικά με τη δυναμική του ευρώ, το ευρώ/δολάριο έφτασε στο υψηλό για το μήνα στις 8 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο 1,2092» επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών σε συνδυασμό με μια πιο hawkish Fed λίγες μέρες νωρίτερα, το ευρώ/δολάριο δέχθηκε πιέσεις φτάνοντας στο χαμηλό του 1.1717 στις 27 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης