Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ανάπτυξη και QE θα στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες - Έρχεται άνοδος στο ΧΑ

BlackRock: Ανάπτυξη και QE θα στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες - Έρχεται άνοδος στο ΧΑ
H επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση
Σημαντικό περιθώριο ανόδου στις μετοχές του χρηματιστηρίου της Αθήνας, «βλέπει» η BlackRock, τις οποίες χαρακτηρίζει «φθηνές».
O Chris Colunga, co-manager της  BlackRock για την αναδυόμενη Ευρώπη, εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη και η εφικτή συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, θα απομακρύνει τις ανησυχίες για τη φερεγγυότητά τους.
Ο Colunga χαρακτηρίζει «αναδυόμενη» την ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει ότι η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση.
Σημειώνει επίσης, σύμφωνα με τους Financial Times, το ελληνικό χρέος μπορεί τελικά να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ, εξέλιξη η οποία θα μειώσει το κόστος δανεισμού και θα είναι θετική για τους επενδυτές.
Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, θα διαλυθούν και οι αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών.
Όσον αφορά το Χρηματιστήριο της Αθήνας, η BlackRock εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου για τις μετοχές, οι οποίες είναι φθηνές σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης