Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017 - Στα 4,5 δισ. ευρώ

Γαλλία: Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017 - Στα 4,5 δισ. ευρώ
Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε στα 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 4,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο
Σημαντική μείωση κατέγραψαν τόσο το εμπορικό έλλειμμα, όσο και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας τον Αύγουστο του 2017, με τα αποτελέσματα να δέχονται ώθηση από τις ενισχυμένες εξαγωγές της χώρας.
Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου υποχώρησε στα 4,5 δισ. ευρώ, έναντι 5,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, λόγω των υψηλότερων εξαγωγών αεροναυπηγικού εξοπλισμού, βιομηχανικών μηχανημάτων και γεωργικής παραγωγής.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το έλλειμμα της χώρας μειώθηκε στα 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 4,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ το πλεόνασμα στον τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε στα 800 εκατ. ευρώ, έναντι 100 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα σημερινά (6/10) στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας, η οικονομία της χώρας οδεύει στο να ολοκληρώσει το καλύτερό της έτος από το 2011, με την Insee να αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την ετήσια ανάπτυξη, στο 1,8%.
«Μέχρι το τέλους του έτους, η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έντονα σε όλους τους τομείς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Insee, προσθέτοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή έχει επωφεληθεί από την έντονη εξωτερική ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης