Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 - Ισχυρή παραμένει η αγορά εργασίας

Kaplan (Fed): Ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 - Ισχυρή παραμένει η αγορά εργασίας
Μπορούμε να αντέξουμε να είμαστε υπομονετικοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
«Ανοιχτός» σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2017 εμφανίστηκε σήμερα (6/10/2017) ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του Ντάλας, Robert Kaplan, αλλά τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει.
Μιλώντας στο CNBC, ο Kaplan δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή», παρά την αδύναμη έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου.
«Ξέραμε ότι ο αριθμός του Σεπτεμβρίου θα επηρεαστεί από τον τυφώνα “Harvey” και σε κάποιο βαθμό από την “Irma”», δήλωσε ο Kaplan, λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση κυβερνητικών στοιχείων που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία έχασε 33.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.
«Θα προτιμούσα να εξετάσω τάσεις τριών, έξι ή εννέα μηνών και πιστεύω ότι πολλές από αυτές τις απώλειες θέσεων εργασίας, κατά την κρίση μας, θα είναι προσωρινές», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι μια αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 75.000.
«Είμαι ανοιχτός για τον Δεκέμβριο, αλλά ακόμη δεν βρίσκομαι εκεί», δήλωσε ο Kaplan σχετικά με μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Αλλά κοιτάζοντας μπροστά για το επόμενο έτος, ο Kaplan πρόσθεσε:
«Μπορούμε να αντέξουμε να είμαστε υπομονετικοί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω του στόχου του 2% που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα, ενώ τόνισε ότι η αργή αύξηση του εργατικού δυναμικού είναι πονοκέφαλος για την οικονομία.
Ο Kaplan δήλωσε πάντως ότι θα ήθελε να δει περισσότερες αποδείξεις για την πρόοδο του πληθωρισμού πριν από μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δει.
Ο αξιωματούχος της Fed υπογράμμισε ακόμη ότι η μείωση των φόρων θα προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στην οικονομία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι πιο σταδιακή στην κατάργηση των μέτρων τόνωσης, τονίζοντας ότι «βλέπει» ορισμένους διαρθρωτικούς πονοκεφάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης