Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πάνω από 1,34 εκ. κρατικοί υπάλληλοι της Κίνας τιμωρήθηκαν για διαφθορά το διάστημα 2013 - 2017

Reuters: Πάνω από 1,34 εκ. κρατικοί υπάλληλοι της Κίνας τιμωρήθηκαν για διαφθορά το διάστημα 2013 - 2017
Ανάμεσα τους ο επικεφαλής της επιτροπής κατά της διαφθοράς και ο επικεφαλής της πανίσχυρης κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής
Πάνω από 1,34 εκατομμύρια κρατικοί υπάλληλοι της Κίνας έχουν κατηγορηθεί και τιμωρηθεί από το 2013 έως και σήμερα για δωροδοκία.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, πρόκειται κυρίως για υπαλλήλους σε χαμηλές θέσεις στην ιεραρχία της κρατικής μηχανής οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από έρευνες της υπηρεσίας κατά της διαφθοράς και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους με βάση το νόμο που έχει ψηφίσει ο πρόεδρος Xi Jinping.
Ο κινέζος πρόεδρος προετοιμάζεται για το 19ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας στο τέλος Νοεμβρίου, και θέλει να πάει σε αυτό έχοντας σημαντικά αποτελέσματα στο ζήτημα της διαφθοράς στο δημόσιο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Κίνα.
Ο πρόεδρος μάλιστα έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι θέλει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους «τίγρεις και τις μύγες» που λυμαίνονται τον κρατικό τομέα.
Η προσπάθεια του αυτή θεωρείται από τις βασικές προτεραιότητες της προεδρίας του τα τελευταία 5 χρόνια.
Ανάμεσα σε αυτούς που ερευνήθηκαν από την υπηρεσία κατά της διαφθοράς ήταν και ο επικεφαλής της ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστου μετά από παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας καθώς και ο επικεφαλής της πανίσχυρης κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης