Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Η May προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνηση της - Εκτός ο υπουργός Εξωτερικών

Sky News: Η May προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνηση της - Εκτός ο υπουργός Εξωτερικών
H βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική της ομάδα ενόψει και της Συνεδρίασης του ευρωπαικού Συμβουλίου
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησή της αναμένεται να προχωρήσει η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May με τον υπουργό Εξωτερικών Boris Johnson να μένει εκτός κυβέρνησης.
Το Sky News αναφέρει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική της ομάδα ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί και η έξοδος της βρετανίας από την ΕΕ στις 19-20 Οκτωβρίου
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξη της στους Times η May είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να αποπέμψει τον υπουργό Εξωτερικών μετά την εξέγερση στο Συντηρητικό Κόμμα με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη αυτή την εβδομάδα.
«Δεν ήταν ποτέ το στιλ μου να αποφεύγω προκλήσεις και δεν πρόκειται να αρχίσω τώρα. Είμαι η πρωθυπουργός, μέρος της δουλειάς μου είναι να εξασφαλίζω πως πάντα έχω τους καλύτερους ανθρώπους στην κυβέρνησή μου, πως αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του ταλέντου που είναι διαθέσιμο σε εμένα στο κόμμα» είπε.
Ο Boris Johnson πάντως σε άρθρο του στην Telegraph καλεί τους συντηρητικούς βουλευτές να σταθούν στο πλάι της May και να στρέψουν τα βέλη τους ενάντια στον ηγέτη των εργατικών Jeremy Corbyn ενώ είπε ότι «οι τόρις είναι σαν ένας ελέφαντας που σφυρίζει ανέμελος και ξαφνικά φρενάρει μπροστά στο γκρεμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης