Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πρόβλημα ο τζίρος, βλέπει κινητό 200άρη η αγορά – Στα θετικά το σήμα αγοράς που έδωσε ο MACD

ΧΑ: Πρόβλημα ο τζίρος, βλέπει κινητό 200άρη η αγορά – Στα θετικά το σήμα αγοράς που έδωσε ο MACD
Πρώτη στήριξη σε περίπτωση συνέχισης της υποχώρησης οι 735 μονάδες και αμέσως μετά οι 714 μονάδες
Σε κρίσιμα επίπεδα παραμένει η αγορά με την αξία των συναλλαγών να προβληματίζει και να κάνει τους αναλυτές να πιστεύουν πως ακόμα και αν απομακρυνθεί από τα τρέχοντα επίπεδα, δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά.
Από την άλλη ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών περνάει λίγο πιο κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και πρέπει να κρατήσει την αγορά σε περίπτωση υποχώρησης διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για ακόμη χαμηλότερα.
Οι αγοραστές έχουν σύμμαχό τους τον MACD που έδωσε σήμα αγοράς.
Πιο αναλυτικά οι αναλυτές της IBG στο εβδομαδιαίο τους τεχνικό σχόλιο αναφέρουν πως η διόρθωση, που έχει ξεκινήσει στις 17/07/17 από το 860 για τον Γενικό Δείκτη, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η αδυναμία του δείκτη των τραπεζών, που επηρεάζει άμεσα την αγορά, πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, με πρώτο στόχο την στήριξη που παρέχει στον δείκτη ο ΚΜΟ 200 ημερών.
Σε περίπτωση διάσπασης της στήριξης αυτής θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο του χάσματος (gap), που έχει αφήσει η αγορά κατά την άνοδο της στις 28/04/17 στο 714.
Αντίθετα οι θετικές αποκλείσεις των δεικτών (RSI, Stochastic), καθώς και το αγοραστικό σήμα που δίνει ο MACD στο ημερήσιο γράφημα, μας δίνει μια αισιοδοξία με την προϋπόθεση όμως ότι η εικόνα του δείκτη των τραπεζών θα βελτιωθεί.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beta ΑΧΕΠΕΥ ο Γενικός Δείκτης παραμένει στην εύθραυστη ζώνη, ελαφρώς υψηλότερα των 735 μονάδων επίπεδο από το οποίο διέρχεται ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών.
Το εβδομαδιαίο εύρος διακύμανσης συμπιέστηκε σε 12 μονάδες και οι τζίροι επέστρεψαν σε καλοκαιρινά επίπεδα συναλλακτικών όγκων.
Ωστόσο σε αυτή την πλάγια κίνηση ο MACD στην συνεδρίαση της Τετάρτης έδωσε σήμα αγορών αποτέλεσμα και της επιβράδυνσης της ταχύτητας της πτώσης.
Συμπερασματικά η αντίδραση του Γενικού Δείκτη έχει πλέον σημαντικές πιθανότητες να βγάλει μια κίνηση προς τις 770 μονάδες.
Με την παρούσα αξία συναλλαγών το διάστημα αυτό εξαντλεί τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο αφού υψηλότερα οι όγκοι της πρόσφατης πτώσης θα απαιτήσουν ανάλογες δυνάμεις για να απορροφήσουν εγκλωβισμένες δυνάμεις.
Ο αναλυτής της Δυναμικής Χρηματιστηριακής τέλος, Απόστολος Μάνθος, ανέφερε πως σε τέλμα έχει περιέλθει το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα να περάσει με επιτυχία πάνω από τις 762 μονάδες.
Η τραπεζοφοβία λόγω πρότερου «έντιμου»  βίου έχει λειτουργήσει για άλλη μια φορά  αρνητικά στο όλο επενδυτικό περιβάλλον με τους ενασχολούμενους θεσμικούς ρυθμιστές να προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν τη στρατηγική τους πάνω στα νέα δεδομένα, που πιθανότητα μπορεί να προκύψουν μετά τη λήξη των επονομαζόμενων τραπεζικών TAR (έλεγχος προβληματικών δανείων).
Η αγορά τώρα σε αυτό το διαμορφωθέν σκηνικό θα ψάξει εκείνες τις μετοχικές αξίες, που με  τα κατάλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία για να τραβήξουν το Γενικό Δείκτη από το βάλτωμα της περιοχής των 750 μονάδων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης